ΠΟΛΙΤΙΚΗ
18/12/2017 15:15 EET

ESA: Θέλουμε άμεσα στην Ελλάδα θερμοκοιτίδα επιχειρήσεων που θα συνδεθούν μαζί μας

Επίσκεψη του γενικού διευθυντή του ΕΟΔ στη Βουλή

Eurokinissi

Για την υπογραφή συμφωνίας με τον γενικό διευθυντή του ΕΟΔ (Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος- European Space Agency, ESA), Γιόχαν Ντίτριχ Βέρνερ, η οποία αφορά στην ίδρυση θερμοκοιτίδας επιχειρήσεων στην Ελλάδα που θα είναι συνδεδεμένη με την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος, ενημέρωσε τους βουλευτές ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικές, Νίκος Παππάς, στο πλαίσιο επίσκεψης του κ. Βέρνερ στη Βουλή.

«H παρουσία του κ. Βέρνερ στην ελληνική Βουλή συμπίπτει με δύο πάρα πολύ σοβαρές πρωτοβουλίες» ανέφερε ο κ. Παππάς, και ενημέρωσε τους βουλευτές για την απόφαση της εταιρείας ΟΗΒ να προχωρήσει σε επένδυση μονάδας κατασκευής μικροδορυφόρων και δορυφόρων στην Ελλάδα.

Η δεύτερη πρωτοβουλία, όπως ενημέρωσε ο κ. Παππάς, είναι η υπογραφή συμφωνίας με τον γενικό διευθυντή του ΕΟΔ, η οποία αφορά στην ίδρυση θερμοκοιτίδας επιχειρήσεων στην Ελλάδα που θα είναι συνδεδεμένη με την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος. «Νέοι δηλαδή άνθρωποι, ταλαντούχοι, θα μπορούν να εντάξουν τις εταιρείες τους σε αυτήν τη δομή, μία πολύ σημαντική δομή, η οποία υπάρχει σε 18 χώρες της ΕΕ και την ίδια στιγμή να έχουν πρόσβαση στο δίκτυο της πληροφόρησης και εμπειρίας που έχουν όλες οι νεοφυείς επιχειρήσεις που έχουν μπει στη διαδικασία της συνεργασίας με την ESA» τόνισε ο υπουργός. Επισήμανε, δε, ότι εκτός από την επικύρωση της σύμβασης με τον Hellas Sat, τις επόμενες ημέρες θα ψηφιστεί και το νομοσχέδιο που αφορά τη νομοθεσία διαστήματος, την αδειοδότηση των αντικειμένων διαστήματος και την ίδρυση του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού.

Ο γενικός διευθυντής του ΕΟΔ ενημέρωσε τους βουλευτές και για τα οφέλη της ανάπτυξης διαστημικών δραστηριοτήτων στην καθημερινότητα, σε τομείς όπως η αγροτική οικονομία, η ναυτιλία, η ασφάλεια ακόμη και στη διαχείριση του μεταναστευτικού-προσφυγικού ζητήματος, αλλά και ως προς το επιχειρείν. Ειδικά ως προς το επιχειρείν ο κ. Wörner δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι βούληση του ESA είναι στην επόμενη επίσκεψη του στην Ελλάδα να εγκαινιαστεί το κέντρο θερμοκοιτίδας επιχειρήσεων. «Δεν θέλουμε να περιμένουμε πολύ για να συμβεί αυτό, θα θέλαμε να το οργανώσουμε άμεσα» σημείωσε και τόνισε ότι η Ελλάδα έχει και τη σωστή βάση και την πολιτική βούληση και θέληση να στηρίξει την επιχειρηματικότητα και τη βιομηχανία, και χρειάζεται τα ανάλογα εργαλεία, κάτι που μπορεί να προσφέρει ο EOΔ.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sponsored Post