ΔΙΕΘΝΕΣ
30/10/2019 07:21 EET

Εστιατόριο απολογείται για ρατσιστικό πίνακα που απεικονίζει μαύρους να ψήνονται σε φρυγανιέρα

Η αλυσίδα εστιατορίων Nando's δέχτηκε σκληρή κριτική.

SOPA Images via Getty Images

Η διάσημη αλυσίδα εστιατορίων Nando’s αναγκάστηκε να απολογηθεί, όταν ένας πελάτης της εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για έναν πίνακα που ήταν κρεμασμένος στον τοίχο ενός από τα εστιατόριά της στ Μπέρμιγχαμ. Απεικόνιζε μαύρους ανθρώπους να μπαίνουν σε μια τοστιέρα-φρυγανιέρα. 

 «Η συγκεκριμένη εικόνα φαίνεται πως δεν δείχνει καμία ευαισθησία στη χειρότερη περίοδο της ανθρώπινης ιστορίας», δήλωσε ο συγκεκριμένος πελάτης. «Είναι ντροπή αυτή η εικόνα να βρίσκεται σε κοινή θέα σε μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες εστιατορίων της Βρετανίας», συμπλήρωσε. 

Ο Κόλιν Χιλ, επικεφαλής των καταστημάτων, βρήκε τον αγανακτισμένο πελάτη και αναγκάστηκε να του ζητήσει συγγνώμη, παραδεχόμενος ότι ο συγκεκριμένος πίνακας «κοσμούσε» το εστιατόριο από την αρχή της λειτουργίας του. «Έπρεπε να είχε αφαιρεθεί από την πρώτη στιγμή που έγινε σαφές το μήνυμα του πίνακα», δήλωσε, ενώ εξήγησε ότι κάθε εστιαρόριο διακοσμείται διαφορετικά. «Δεσμεύομαι να μην επαναληφθεί ποτέ ξανά», κατέληξε. 

«Ως μαύρος άνθρωπος, θεωρώ τον πίνακα προσβλητικό», ανταπάντησε ο πελάτης, υποστηρίζοντας ότι σε αυτό συμφωνούν και πολλοί λευκοί φίλοι του. 

Η συζήτηση δεν κατέληξε με κάποια «ανακωχή», αφού ο πελάτης ήταν φανερά απογοητευμένος από την επιλογή του συγκεκριμένου πίνακα για ένα τόσο μεγάλης εμβέλειας εστιατόριο, όπως το Nando’s. 

 

Πηγή: Indy100

Sponsored Post