ΚΟΙΝΩΝΙΑ
20/09/2018 19:32 EEST

Ηθελε να γνωρίσει στέλεχος της Χρυσής Αυγής και έστειλε μήνυμα στο Παρατηρητήριο για τη δίκη. Πήρε την απάντηση που έπρεπε

Nick Paleologos / SOOC

Ηθελε να ενημερωθεί για τη δράση της Χρυσής Αυγής και έστειλε στους κατάλληλους ανθρώπους: το Golden Dawn Watch (Το Παρατηρητήριο για τη δίκη της Χρυσής Αυγής). 

Βέβαια δεν ήταν αυτή η πρόθεσή του. Ο Αμερικανός φοιτητής -όπως δηλώνει ο ίδιος- νόμισε ότι στέλνει μήνυμα στην ίδια τη Χρυσή Αυγή.  

Ο φοιτητής εξήρε τη δράση της οργάνωσης που «βοηθά ηλικιωμένους» και «προστατεύει τις γειτονιές της πόλης» και ζήτησε συνέντευξη από έναν εκπρόσωπο.  

Στην απάντησή τους, εξήγησαν στον φοιτητή, ότι η Χρυσή Αυγή είναι μία ναζιστική οργάνωση της οποίας τα μέλη αυτή τη στιγμή δικάζονται για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Και τον ευχαριστούσαν για την επικοινωνία. 

Το μήνυμα του φοιτητή

«Καλό απόγευμα! Είμαι φοιτητής από τις ΗΠΑ και έχω επισκεφθεί την Αθήνα για να μελετήσω την οικονομική κρίση. Έμαθα για τη Χρυσή Αυγή και τη δουλειά που κάνετε, βοηθώντας ηλικιωμένους και προστατεύοντας γειτονιές. Θα ήθελα να πάρω συνέντευξη από κάποιον εκπρόσωπο για να μάθω για την Χρυσή Αυγή και τις απόψεις της για το θέμα.

Φεύγω το Σάββατο το απόγευμα, άρα μπορώ μόνο απόψε (Πέμπτη βράδυ), Παρασκευή βράδυ και Σάββατο πρωί. Ξέρω ότι είναι τελευταία στιγμή αλλά θα ήθελα να μου δοθεί η ευκαιρία να μάθω περισσότερα για τη Χρυσή Αυγή. Ευχαριστώ».

Η απάντηση από το Παρατηρητήριο 

«Αγαπητέ, ευχαριστούμε που επικοινωνήσατε μαζί μας.

Σε περίπτωση που δεν το έχετε καταλάβει, αυτή η σελίδα δεν είναι της Χρυσής Αυγής. Αλλά από τη στιγμή που θέλετε να μάθετε παραπάνω πράγματα για τη Χ.Α., επιτρέψτε μας να σας διαφωτίσουμε.

Η Χρυσή Αυγή είναι μία ναζιστική οργάνωση που συμμετέχει ως κόμμα στην ελληνική βουλή. Οι βουλευτές της και άλλα στελέχη της δικάζονται για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Κατηγορούνται για φόνους, απόπειρες δολοφονίας και βίαιες επιθέσεις κατά μεταναστών και αντιφασιστών.

Η «βοήθεια προς του ηλικιωμένους» έχει αποδειχθεί hoax, ενώ όσον αφορά στην «προστασία στις γειτονιές», έχουμε να κάνουμε με παράνομες πράξεις, οι οποίες μοιάζουν με στρατιωτικού τύπου ενέργειες παρόμοιες με εκείνες του Γ’ Ράιχ, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν προκύψει στο δικαστήριο.

Όπως θα καταλάβατε διαβάζοντας τα παραπάνω, στείλατε σε έναν εντελώς διαφορετικό οργανισμό. 

Δεν είμαστε η Χρυσή Αυγή, αλλά το Παρατηρητήριο της Χρυσής Αυγής, δηλαδή μία πρωτοβουλία ενημέρωσης των πολιτών για το τι συμβαίνει στην προαναφερθείσα δίκη.

Ωστόσο και πάλι ευχαριστούμε για την επικοινωνία».