ΚΟΙΝΩΝΙΑ
12/11/2018 16:05 EET

Εthelon Days: H generation V, μία νέα γενιά εθελοντών, είναι εδώ και ακούστηκε δυνατά!

3 ημέρες γεμάτες νέες γνωριμίες, έμπνευση για αλλαγή και φυσικά πράξεις!

ETHELON DAYS

Στις 2-4 Νοεμβρίου ολοκληρώθηκε με επιτυχία το ethelon Days, μία τριήμερη συνάντηση αφιερωμένη στον εθελοντισμό, με πρωτοβουλία της ethelon. Ο χώρος του Impact Hub Athens υποδέχτηκε και φιλοξένησε για τρείς ημέρες 250 συμμετέχοντες, εθελοντές, ΜΚΟ αλλά και εταιρείες σε ένα περιβάλλον γεμάτο ενέργεια και ενθουσιασμό.

Την πρώτη ημέρα του ethelon Days οι συμμετέχοντες συναντήθηκαν στο Impact Hub με σκοπό να γνωριστούν καλύτερα, να θέσουν τις βάσεις για τις επόμενες ημέρες αλλά και να διασκεδάσουν σε ένα μοναδικό party από τον Pepper 96.6.

Με κεντρική θεματική την generation V παρακολούθησαν συνολικά 23 workshops, ομιλίες και roundtables. Το συνέδριο άνοιξε με μία συγκλονιστική ομιλία του Γιάννη Καλογεράκη με στόχο να αποδείξει ότι όλοι ανήκουμε στην generation V αρκεί να είμαστε ενεργοί και να τολμήσουμε σήμερα! Αργότερα ακολούθησαν workshops και ομιλίες για την επαγγελματική εξέλιξη, την γυναικεία ενδυνάμωση, τον εθελοντισμό από απόσταση και άλλα.

ETHELON DAYS

Tο κοινό των εταιρειών είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει workshops και roundtables από τον Jonathas Barreto, Senior Director στον οργανισμό Points of Light, με θέματα όπως η ανάπτυξη και η ενίσχυση Εταιρικών Εθελοντικών Προγραμμάτων. Παράλληλα, οι συμμετέχουσες ΜΚΟ παρακολούθησαν workshops με θέματα όπως η κατάλληλη προώθηση του έργου τους από τον Κωνσταντίνο Εφραιμίδη, PR, CSR & Events Officer του ΑΝΤ1.

ETHELON DAYS

Την τρίτη ημέρα του συνεδρίου περνώντας από την θεωρία στην πράξη εθελοντές, ΜΚΟ και εταιρείες σκορπίστηκαν στο κέντρο της Αθήνας για τέσσερις κοινωνικές δράσεις. Οι συμμετέχοντες μαγείρεψαν και μοίρασαν 180 μερίδες φαγητού για καλό σκοπό στην Βαρβάκειο αγορά, μεταμόρφωσαν την δομή ασυνόδευτων ανηλίκων της ΑΡΣΙΣ, έμαθαν σχετικά με τις πρώτες βοήθειες και την δωρεά μυελού των οστών αλλά και περπάτησαν στους δρόμους της Αθήνας με σκοπό να καταγράψουν κοινωνικά προβλήματα και να βρουν βιώσιμες λύσεις πάνω σε αυτά.

 Στο τέλος του συνεδρίου οι συμμετέχοντες και η ομάδα της ethelon μοιράστηκαν τις εμπειρίες και τις σκέψεις τους από το τριήμερο καθώς και έδωσαν ραντεβού για τις 5 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού στο Kindness Revolution με σκοπό να εφαρμόσουν όλα όσα έμαθαν σε παράλληλες εθελοντικές δράσεις στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη.