ΚΟΙΝΩΝΙΑ
08/05/2016 08:04 EEST | Updated 08/05/2016 08:04 EEST

«Καγκελόφραχτος» ο Εθνικός Κήπος, φρούριο το Μαξίμου - Τι φοβάται η ΕΛ.ΑΣ.

sooc

Έκτακτα μέτρα ασφαλείας λαμβάνει για δεύτερη μέρα σήμερα Κυριακή η ΕΛ.ΑΣ. για τις προγραμματισμένες συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας κατά της ψήφισης του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Αστυνομικοί έχουν κλειδώσει τις καγκελόπορτες όλων των σημείων εισόδου στον Εθνικό Κήπο, προκειμένου να μη μπορέσουν διαδηλωτές να φτάσουν διά αυτής της οδούς στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει εντύπωση, καθώς αποτελεί στροφή στη στάση της κυβέρνησης που αρχικά είχε υιοθετήσει ρητορική υπέρ της «πτώσης των κάγκελων». Την περασμένη Παρασκευή οι περιπατητές του Εθνικού Κήπου ενημερώθηκαν με ανακοίνωση ότι «για τρεις ημέρες θα κλείσουν οι πόρτες εισόδου». Αν και αφορμή για την απόφαση αυτή αποτέλεσαν οι προγραμματισμένες διαδηλώσεις, πραγματική αιτία φαίνεται να ήταν η αιφνιδιαστική επίσκεψη μελών του ΠΑΜΕ έξω από το πρωθυπουργικό γραφείο το μεσημέρι της Παρασκευής.

Από το πρωί της Κυριακής περίπου 2.500 αστυνομικοί θα βρίσκονται στους δρόμους της Αθήνας για την επιτήρηση των διαδηλώσεων του ΠΑΜΕ, αγανακτισμένων πολιτών, όπως και αριστερών και αντιεξουσιαστικών κινήσεων. Οι επικεφαλής αξιωματικοί ανησυχούν περισσότερο με την πρόθεση που εκδήλωσαν εκπρόσωποι των αγροτών να κατεβάσουν τρακτέρ στο Σύνταγμα από τα Μεσόγεια. Ήδη από το βράδυ του Σαββάτου αστυνομικά μπλόκα στήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή και στην Αττική Οδό προκειμένου να ανακόψουν μια τέτοια διέλευση αγροτικών μηχανημάτων. Σε συναγερμό βρίσκεται, επίσης, η Κρατική Ασφάλεια υπό το φόβο νυχτερινών καταδρομικών επιθέσεων από ομάδες κουκουλοφόρων στο κέντρο της Αθήνας.