ΔΙΕΘΝΕΣ
30/01/2018 22:39 EET | Updated 30/01/2018 22:57 EET

Ετοιμαστείτε για την πιο «μαγική» πανσέληνο των τελευταίων 152 ετών: Super blue moon και σεληνιακή έκλειψη ταυτόχρονα

Awakening via Getty Images

Στις 31 Ιανουαρίου στον ουρανού θα συμβούν τρία σεληνιακά φαινόμενα ταυτόχρονα. Η λεγόμενη υπερσελήνη, αφού λόγω της τροχιά της η πανσέληνος θα βρίσκεται στη μικρότερη δυνατή απόσταση από τη Γη. Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί και μια ολική σεληνιακή έκλειψη. Τέλος χαρακτηρίζεται και μπλε φεγγάρι, αφού θα είναι η δεύτερη πανσέληνος μέσα στον ίδιο μήνα. Και δεδομένου ότι ο Φεβρουάριος δεν θα έχει πανσέληνο, καλό είναι να απολαύσετε αυτή που έρχεται, που είναι σαν τρεις στην τιμή της μιας. 

Αυτό το φαινόμενο πρόκειται να συμβεί για πρώτη φορά μετά από 152 χρόνια και δεν θα ξανασυμβεί για τουλάχιστον μία ακόμη δεκαετία. 

Γιατί blood moon 

Κατά τη διάρκεια της έκλειψης, το φεγγάρι θα χάσει τη λάμψη του και θα πάρει μία κόκκινη απόχρωση, καθώς η ατμόσφαιρα θα προκαλέσει διάθλαση του φωτός, σύμφωνα με τη NASA. Έτσι προκύπτει η ονομασία «Ματωμένο Φεγγάρι». Η έκλειψη δυστυχώς δεν θα είναι ορατή από την Ελλάδα. Θα μπορέσουν να την απολαύσουν όσοι βρίσκονται στην Ανατολική Ασία, τον Ειρηνικό Ωκεανό και τη Βόρεια Αμερική.

Ωστόσο, στην Ελλάδα θα μπορέσουμε να απολαύσουμε την υπερσελήνη και η κατάλληλη ώρα είναι με τη δύση του ηλίου, περίπου στις 17:55 το απόγευμα.

Μπορείτε επίσης να δείτε το φαινόμενο σε live μετάδοση από το Virtual Telescope. Επίσης θα μεταδοθεί από την NASA

Να σημειωθεί ότι το τελευταίο supermoon το είδαμε την πρωτοχρονιά, ενώ το προηγούμενο ήταν στις 3 Δεκεμβρίου. 

Sponsored Post