Έτσι θα στράγγιζαν οι ωκεανοί αν άνοιγε μία τρύπα στο πιο βαθύ σημείο

Μάλλον δεν θα ζήσουμε ποτέ για να το δούμε..
stock_colors via Getty Images

Υπάρχουν μία σειρά από ερωτηματικά τα οποία μπορεί να μην απαντηθούν ποτέ. Όπως για παράδειγμα, «πως ξεκίνησε η ζωή;», «είμαστε μόνοι μας στο σύμπαν;», «υπάρχει τελικά ψυχή;». Για τις παραπάνω ερωτήσεις μπορεί να μην λάβουμε για πολλά χρόνια ακόμα απαντήσεις, για κάποιες άλλες όμως, η χρήση της τεχνολογίας σε συνδυασμό με το πλήθος πληροφοριών, στοιχείων και ερευνών, είναι δυνατό να έχουμε την απάντηση.

Για μία από αυτές τις ερωτήσεις, απορία κατά κύριο λόγο που διατυπώθηκε στο βιβλίο «What If?: Serious Scientific Answers to Absurd Hypothetical Questions», την απάντηση έδωσε ένας ενθουσιώδης χρήστης του Reddit με το όνομα Vinnytsia. Η απορία αφορά στο τι θα συνέβαινε στον κόσμο αν άνοιγε μία μικρή τρύπα δέκα μέτρων στην τάφρο των Μαριανών, δηλαδή σε ένα από τα βαθύτερα σημεία του κόσμου που βρίσκεται ανάμεσα στον Ειρηνικό ωκεανό στα ανατολικά των Μαριάνων Νήσων.

Ο χρήστης Vinnytsia δημιούργησε λοιπόν ένα βίντεο το οποίο απαντά στο παραπάνω ερώτημα δείχνοντας πως θα αποστραγγιστούν οι ωκεανοί εξαιτίας μία τρύπας με το πέρασμα των χρόνων.

Τα δεδομένα που χρησιμοποίησε προέρχονται από το Natural Earth Oceans and Lakes and Reservoir και από τον open source χάρτη Global Relief Model. Τέλος, εξήγησε ότι τα μαθηματικά που χρησιμοποίησε για να υπολογίσει την ροή του χρόνου βασίζονται σε μία απλοποιημένη εκδοχή της εξίσωσης του Bernoulli. Όπως και να έχει πάντως, αν άνοιγε σήμερα μία τέτοια τρύπα, κανείς μας δεν θα ζούσε για να δει τι ακριβώς θα συμβεί οπότε το βίντεο είναι πραγματικά αποκαλυπτικό.

(Με πληροφορίες από indy100 και Reddit)