Έβγαλαν σε δημοπρασία τη μύτη αγάλματος του Ιμπραΐμοβιτς για να τον εκδικηθούν

Επειδή αγόρασε μετοχές της Χάμαρμπι.
via Associated Press

Είναι απίστευτο, αλλά πέρα για πέρα αληθινό. Κάποτε ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς ήταν το καμάρι του Μάλμε, αλλά εδώ και λίγα χρόνια θεωρείται προδότης.

Ο λόγος είναι ότι οι οπαδοί της Μάλμε δεν του συγχωρούν ότι αγόρασε μερίδιο μετοχών της μισητής αντιπάλου τους «Χάμαρμπι».

Έτσι αποφάσισαν να τον εκδικηθούν και μάλιστα βρήκαν έναν ιδιαίτερα πρωτότυπο τρόπο. Τι έκαναν λοιπόν. Πριν από 2.5 χρόνια το άγαλμα του Σουηδού κοσμούσε το κέντρο της πόλης. Αυτό το άγαλμα έπεσε θύμα βανδαλισμού κατ’ επανάληψη, πότε με μπογιές, πότε με φθορές. Σε κάποιον από αυτούς τους βανδαλισμούς είχε καταστραφεί η μύτη στο πρόσωπό του.

Τις τελευταίες ώρες λοιπόν οι οπαδοί της Μάλμε έχουν βγάλει σε δημοπρασία την σπασμένη μύτη από το άγαλμα του Ιμπραϊμοβιτς. Όπως αναφέρουν δεν πρόκειται για την πραγματική μύτη που αφαιρέθηκε από το άγαλμα, αλλά για αντίγραφό της αφού τονίζουν ότι το που βρίσκεται η πραγματική είναι ένα μυστήριο.

Συνολικά τρεις μύτες σε τρεις διαφορετικές διαδικασίες θα δημοπρατηθούν και τα έσοδα θα διατεθούν « για την προώθηση τους δουλειάς ενάντια στην εμπορευματοποίηση του σύγχρονου ποδοσφαίρου με σκοπό τη δημιουργία ενός ποδοσφαίρου που θα έχει επίκεντρο την αγάπη για τις ομάδες και τον αθλητισμό».

Για τους λόγους αυτούς όποιος ενδιαφέρεται να αγοράσει την μύτη του Ιμπραϊμοβιτς θα πρέπει να επισκεφτεί μία ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε για τον σκοπό αυτό.