ΔΙΕΘΝΕΣ
25/06/2018 13:22 EEST

Εξαφάνιση ποδοσφαιρικής ομάδας σε σπήλαιο στην Ταϊλάνδη

MAE SAI PROVINCIAL POLICE STATION/FACEBOOK

Έρευνες σε σπήλαιο της βόρειας Ταϊλάνδης πραγματοποιούν δύτες σωστικών συνεργείων που αναζητούν ποδοσφαιρική ομάδα παιδιών η οποία εξαφανίστηκε εκεί.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, οι αρχές εκτιμούν πως τα αγόρια, ηλικιών 11-16 ετών, και ο προπονητής τους, εισήλθαν στο σπήλαιο Θαμ Λουάνγκ Νανγκ Νον στην επαρχία Τσιάνγκ Ράι το Σάββατο.

Η ομάδα θεωρείται πως παγιδεύτηκε εξαιτίας δημιουργίας χειμάρρου στην είσοδο του σπηλαίου εξαιτίας ισχυρών βροχοπτώσεων.

MAE SAI PROVINCIAL POLICE STATION/FACEBOOK

Το συγκεκριμένο σπήλαιο, που εκτείνεται για αρκετά χιλιόμετρα κάτω από την επιφάνεια του εδάφους, είναι γνωστή τουριστική ατραξιόν. Σύμφωνα με την εφημερίδα Bangkok Post, οι επισκέπτες πρέπει να περάσουν ένα μικρό ρέμα για να εισέλθουν σε αυτό, κάτι που το καθιστά μη προσβάσιμο σε περίπτωση πλημμύρας. Όπως ανέφερε αξιωματικός της αστυνομίας, τα νερά στο σπήλαιο μπορούν να φτάσουν μέχρι και τα πέντε μέτρα κατά την περίοδο των βροχών στην Ταϊλάνδη, η οποία διαρκεί από τον Ιούνιο ως τον Οκτώβριο.

Η ομάδα και ο 25χρονος προπονητής θεωρείται ότι μπήκαν στο σπήλαιο το βράδυ του Σαββάτου. Οι διασώστες άρχισαν τις έρευνες το Σάββατο, μετά τις αναφορές για εξαφάνιση, και έχουν ήδη βρει ποδήλατα και αθλητικό εξοπλισμό.