ΚΟΙΝΩΝΙΑ
08/03/2019 09:36 EET

Έξαρση βίας από χούλιγκαν: Γιατί ο Βασιλειάδης επισκέφτηκε το βράδυ τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.

Αστυνομικές πηγές τονίζουν ωστόσο, ότι οι έφοδοι στους συνδέσμους έγιναν για να σταλεί το μήνυμα της αυστηροποίησης των ελέγχων.

Eurokinissi

Συνάντηση με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., Αριστείδη Ανδρικόπουλο, είχε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, με αφορμή το ξέσπασμα βίας του τελευταίου διαστήματος από ομάδες χούλιγκαν.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν το βίντεο με τον άγριο ξυλοδαρμό και μαχαίρωμα 22χρονης οπαδού στο Ίλιον. Ο κ. Βασιλειάδης επέλεξε να συναντηθεί κατ’ ιδίαν με τον αρχηγό, γιατί ήθελε να ενημερωθεί ενδελεχώς για την πορεία των ερευνών, κυρίως για την επίθεση στην 22χρονη και για τα άγρια επεισόδια στον αγώνα πόλο στο Παπαστράτειο, αλλά και για την κατάσταση στις τάξεις των χούλιγκαν, όπως αυτή έχει καταγραφεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. Η συνάντηση έγινε το βράδυ της Πέμπτης, ενώ είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο άντρες συμφώνησαν ότι το κράτος πρέπει να δείξει μηδενική ανοχή στη δράση αυτών των ομάδων και να πάρει αυστηρότερα μέτρα για την αντιμετώπισή τους. Χθες Πέμπτη η Αστυνομία προχώρησε εφόδους σε τρεις μεγάλους συνδέσμους οπαδών σε λεωφόρο Αλεξάνδρας, Καλλιθέα και Άγιο Δημήτριο. Οι αστυνομικοί δεν βρήκαν στο εσωτερικό τους τίποτα.

Αστυνομικές πηγές τονίζουν ωστόσο, ότι οι έφοδοι στους συνδέσμους έγιναν για να σταλεί το μήνυμα της αυστηροποίησης των ελέγχων.