ΚΟΙΝΩΝΙΑ
23/11/2018 15:25 EET

Εξάρθρωση κυκλώματος που εξέδιδε γυναίκες μέσω Ίντερνετ

Eurokinissi

Ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σωματεμπορίας κατά συναυτουργία, της μαστροπείας και της πορνογραφίας ανηλίκων σχηματίστηκε σε βάρος τριών ανδρών, μελών κυκλώματος που εντόπιζε, στρατολογούσε και εξέδιδε αλλοδαπές γυναίκες μέσω διαδικτυακού γραφείου ερωτικών ραντεβού.

Οι τρεις συνελήφθησαν μετά από αστυνομική επιχείρηση στις 21-22 Νοεμβρίου σε διάφοροες περιοχές της Αττικής, ενώ προσήχθησαν και έξι γυναίκες.

Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα οι δράστες, από τον περασμένο Σεπτέμβριο, προέβαιναν στην κατ’ επάγγελμα και από κερδοσκοπία οικονομική εκμετάλλευση αλλοδαπών και ημεδαπών γυναικών, μέσω γραφείου ερωτικών ραντεβού που διατηρούσαν στο διαδίκτυο.

Αναλυτικότερα, τα μέλη του κυκλώματος εντόπιζαν αλλοδαπές γυναίκες και εκμεταλλευόμενα την ευάλωτη κοινωνική και οικονομική τους θέση και με τη χρήση απατηλών μέσων, αποσπούσαν τη συναίνεση τους και τις παρέσυραν να εργαστούν ως εκδιδόμενες για λογαριασμό τους, παρακρατώντας το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων τους.

Επιπρόσθετα, προκειμένου να κάμψουν τις αντιστάσεις τους, προέβαιναν κατά περίπτωση τόσο στη χρήση απειλών σε βάρος αυτών καθώς και συγγενικών τους προσώπων, όσο και στον δανεισμό χρηματικών ποσών σε αυτές, απαιτώντας στη συνέχεια την άμεση εξόφληση τους, μαζί με υπέρογκους τόκους που επέβαλαν.

Τα ερωτικά ραντεβού κανονίζονταν μέσω ηλεκτρονικών εφαρμογών, ενώ την μεταφορά των γυναικών την πραγματοποιούσαν κάποια από τα μέλη του κυκλώματος. Περαιτέρω, για την προσέλκυση πελατών, φωτογράφιζαν τις γυναίκες και επιδείκνυαν το υλικό σε τρίτα άτομα.

Κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • το χρηματικό ποσό των -5.800- ευρώ

  • Ένα (1) αυτοκίνητο

  • Ηλεκτρονικές συσκευές ( laptop , tablet , κινητά τηλέφωνα)

  • Πλήθος από ιδιόχειρες σημειώσεις που αφορούν στη λειτουργία του γραφείου

Επιπρόσθετα παρασχέθηκε αρωγή και προστασία σε δύο γυναίκες, θύματα εμπορίας ανθρώπων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.