ΔΙΕΘΝΕΣ
24/08/2018 07:39 EEST | Updated 24/08/2018 07:41 EEST

Έξι νεκροί σε επίθεση τζιχαντιστών βόρεια της Βαγδάτης

Anadolu Agency via Getty Images

Έξι άνθρωποι, ανάμεσά τους στελέχη των σωμάτων ασφαλείας, σκοτώθηκαν και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν την Τετάρτη σε επίθεση τζιχαντιστών βόρεια της Βαγδάτης, δήλωσε την Πέμπτη στο Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματικός της αστυνομίας.

Το Ιράκ ανακήρυξε στα τέλη του 2017 τη «νίκη» των δυνάμεών του επί του ISIS, όμως πυρήνες του συνεχίζουν να δρουν σε ορισμένους τομείς της χώρας.

Την Τετάρτη, «οπλισμένοι άνδρες του ISIS επιτέθηκαν στο σπίτι του πρώην βουλευτή Αντνάν αλ Τζουμπούρι (...), στο χωριό Ασντίρα, 90 χιλιόμετρα βόρεια του Τικρίτ» είπε ο αξιωματικός της αστυνομίας υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Αρχικά άνοιξαν πυρ «με όλμους εναντίον του σπιτιού», χωρίς να προκαλέσουν θύματα, εξήγησε. Όμως όταν αστυνομικοί, παραστρατιωτικοί της οργάνωσης Χασντ αλ Σάαμπι («Μονάδες Λαϊκής Κινητοποίησης») και πολίτες έσπευσαν στον τόπο της επίθεσης, «ένας καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος ανάμεσά τους, σκοτώνοντας έξι ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους τέσσερις», πρόσθεσε ο αξιωματικός της αστυνομίας.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP)