ΔΙΕΘΝΕΣ
21/08/2018 16:07 EEST | Updated 21/08/2018 16:13 EEST

Εξομολόγηση στην μέση του δρόμου για την επίσκεψη του πάπα

Clodagh Kilcoyne / Reuters

Ο πάπας Φραγκίσκος αναμένεται να επισκεφτεί την Ιρλανδία το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (25-26 Αυγούστου), κάνοντας την πρώτη παπική επίσκεψη στην χώρα μετά από εκείνη του Ιωάννη Παύλου Β′ το 1979. Πολλοί είναι εκείνοι, επομένως, που θέλουν να εξομολογηθούν από τον ίδιο τον εκπρόσωπο του Θεού της καθολικής εκκλησίας. Έτσι, η λύση που θα εξυπηρετήσει 500.000 πιστούς είναι πιο καινοτόμα από ποτέ.

Ένα γιγαντιαίο οδικό εξομολογητήριο έχει στηθεί δίπλα από το Φοίνιξ Παρκ του Δουβλίνου, προκειμένου να εξομολογηθούν οι πιστοί χωρίς να αφήσουν το όχημά τους. Πρόκειται για ένα κουτί 13 μέτρων με κόκκινες κουρτίνες, το οποίο αναμένεται να προσφέρει «μια λεκτική λωρίδα με προοσρισμό την σωτηρία (της ψυχής)».

Το όλο εγχείρημα έχει οργανωθεί από την ιρλανδική εταιρεία τυχερών παιχνιδιών Paddy Power που υπόσχεται να μεταφέρει τον άνθρωπο «από την αμαρτία στη νίκη μέσα σε μια στιγμή».

PaddyPower/Twitter

Να σημειωθεί ότι η χώρα έχει αλλάξει πολύ από την τελευταία επίσκεψη πάπα. Το πιο σημαντικό από όλα είναι η νομιμοποίηση των ομοφυλοφιλικών γάμων.

Το κουτί θα βρίσκεται στο Δουβλίνο μόλις για 36 ώρες, οπότε ο πάπας Φραγκίσκος μετά την συνάντηση με τον ιρλανδό πρωθυπουργό  Leo Varadkar , θα έχει ένα ταραχώδες πρόγραμμα.

Υπενθυμίζεται, ότι ο πάπας Φραγκίσκος θα συναντήσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης κατά την επίσκεψή του στην Ιρλανδία α, δήλωσε το Βατικανό την Τρίτη.
Ο εκπρόσωπος του Βατικανό Greg Burke δήλωσε σε δημοσιογράφους σε μια ενημέρωση σχετικά με το ταξίδι στις 25-26 Αυγούστου ότι η συνάντηση δεν θα ανακοινωθεί παρά μόνο μετά την ολοκλήρωσή της και ότι θα εξαρτηθεί από τα θύματα αν θέλουν να μιλήσουν αργότερα.

 

Πηγή: Reuters