ΚΟΙΝΩΝΙΑ
17/04/2018 07:35 EEST

Έγιναν φίλοι στη φυλακή, αποφυλακίστηκαν και έκαναν 4 ληστείες σε 15 ημέρες

f8grapher via Getty Images

Η γνωριμία στις φυλακές Αλικαρνασσού έφερε δύο σεσημασμένους κακοποιούς πιο... κοντά, σε σημείο να δρουν από κοινού ληστεύοντας σούπερ μάρκετ. Ωστόσο, η κοινή τους δράση κράτησε παρά μόλις δεκαπέντε ημέρες διάστημα κατά το οποίο διέπραξαν τέσσερα «χτυπήματα». 

Ο λόγος για έναν 35χρονο και έναν 39χρονο, οι οποίοι συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής. Όπως προέκυψε από την προανάκριση, οι δράστες είχαν «συμπράξει» τουλάχιστον από τα τέλη Μαρτίου 2018 με σκοπό τη διάπραξη ληστειών και την αποκόμιση παράνομου οικονομικού οφέλους. Μάλιστα μέσα σε λιγότερο από δεκαπέντε ημέρες, πρόλαβαν να διαπράξουν τέσσερις ληστείες σούπερ μάρκετ «χτυπώντας» από δύο φορές ένα κατάστημα στο Παγκράτι (31 Μαρτίου και 14 Απριλίου) κι άλλο ένα στα Καμίνια (6 και 31 Απριλίου).

Αμφότεροι είχαν αποφυλακιστεί με χαρτί νοσοκομείου, σύμφωνα με το οποίο είναι οροθετικοί. Ο 39χρονος στις 19 Δεκεμβρίου 2017 από τις φυλακές Κορυδαλλού που είχε μεταφερθεί, ο 35χρονος μόλις 30 Μαρτίου 2018 από τις φυλακές Αλικαρνασσού. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο τελευταίος είχε συλληφθεί το 2016 και καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 17 ετών για παρόμοια αδικήματα. Αμφότεροι έχουν ξανά απασχολήσει τις Διωκτικές Αρχές και είναι σεσημασμένοι -κατά περίπτωση- για ληστείες, κλοπές, απάτες και ναρκωτικά.

Κατά την παράνομη δράση τους διακριβώθηκε ότι:

  • ο ένας από τους συλληφθέντες με καλυμμένα τα χαρακτηρίστηκα του, εισέβαλλε εντός των καταστημάτων σούπερ μάρκετ και με την απειλή όπλου, αφαιρούσε από τα ταμεία χρηματικά ποσά,
  • ο δεύτερος, επίσης αποκρύπτοντας τα χαρακτηριστικά και κρατώντας όπλο, παρέμενε πλησίον της πόρτας εισόδου για να επιτηρεί τον χώρο και
  • μετά την ολοκλήρωση των ενεργειών τους διέφευγαν πεζή.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πλαστικό πιστόλι χειρός, 810 ευρώ, δύο κινητά τηλέφωνα, στέλεχος κάρτας SIM και κασκόλ. Όπως έγινε γνωστό από τις Αρχές εξετάζεται και η συμμετοχή τους σε άλλες παρόμοιες πράξεις. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για «Σύσταση και Συμμορία, Ληστείες κατά συρροή και κατά συναυτουργία» και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, ενώ την Κυριακή 15 Απριλίου στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών και παραπέμφθηκαν για κύρια ανάκριση.