ΔΙΕΘΝΕΣ
20/08/2018 19:27 EEST | Updated 20/08/2018 20:49 EEST

Eγκαταλείφθηκε σε τηλεφωνικό θάλαμο πριν από 64 χρόνια. Σήμερα βρήκε τη μητέρα του χάρη στο DNA

To πιστοποιητικό γέννησης του Στιβ Ντένις δεν έγραφε τον τόπο ή το χρόνο της γέννησής του. Το μόνο που ο ίδιος γνώριζε ήταν πως βρέθηκε μέσα σε έναν τηλεφωνικό θάλαμο πριν από πολλά χρόνια. Ήταν το 1954 όταν δύο περαστικοί εντόπισαν το βρέφος τυλιγμένο σε κουβέρτες μέσα σε ένα χάρτινο κουτί. Δίπλα του βρισκόταν ένα γυάλινο μπουκάλι με γάλα και μερικές πάνες στοιβαγμένες η μία πάνω στην άλλη.

Η μυστηριώδης υπόθεση, την οποία δημοσιεύουν οι New York Times, προβλημάτισε τότε τους κατοίκους του Λάνκαστερ, πολλοί από τους οποίους εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για να υιοθετήσουν το αβοήθητο μωρό. Κανείς δεν ήξερε ποιος τον άφησε εκεί. Ούτε και ο Ντένις αποπειράθηκε ποτέ να μάθει.

Ο 64χρονος πλέον άνδρας γνώριζε από μικρός πώς είναι υιοθετημένος, τίποτα παραπάνω όμως από αυτό. Ποτέ δεν είχε σκεφτεί πως θα βρει τους γονείς του και μάλιστα το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του δεν σκέφτηκε καν να προσπαθήσει γι′ αυτό. Μέχρι που τα παιδιά του, ηλικίας 14 και 18 ετών, άρχισαν να θέτουν ερωτήσεις για την καταγωγή του. Μετά από δική τους προτροπή, ο Ντένις έδωσε δείγμα του DNA του στην ομάδα του Ancestry.com, ένα γκρουπ επιστημόνων που έχουν στη διάθεσή τους και αναλύουν δείγματα DNA, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες στους πολίτες για τους συγγενείς τους.

Σημειώνεται ότι χάρη στον ιστότοπο του Ancestry.com, πολλοί άνθρωποι τα τελευταία χρόνια έχουν βρει τις ρίζες τους. Πληρώνοντας το ποσό των 99 δολαρίων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν δίνοντας δείγμα του DNA τους να ζητήσουν πληροφορίες για την ταυτότητά τους. Τρεις μήνες μετά την υποβολή του δείγματος γενετικού υλικού, ο 64χρονος άνδρας έλαβε ένα μέιλ, μέσα από το οποίο οι υπεύθυνοι τον ενημέρωναν πως το DNA ενός άλλου άνδρα ταίριαζε με το δικό του και ότι εκείνος πιθανότατα γνώριζε για τη μητέρα του.

Οι δύο άνδρες ήρθαν σε επαφή ενώ σύντομα ο Ντένις γνώρισε και την αδερφή του, η οποία του μίλησε και για τη μητέρα τους. Ήταν πλέον 85 ετών, ζούσε στη Βαλτιμόρη και θυμόταν λίγες από τις λεπτομέρειες της γέννησης του παιδιού της το 1954.

Μέρα με τη μέρα και ερχόμενη σε επαφή με τον 64χρονο γιο της, η ηλικιωμένη γυναίκα του αποκάλυψε την αλήθεια. Η ίδια τον γέννησε στα 18 της χρόνια, ωστόσο ο σύντροφος της και πατέρας του Ντένις δήλωσε πως θα την παντρευόταν μόνο αν δεν κρατούσε το παιδί. Εκείνη όμως το γέννησε. Ο πατέρας του όμως μια νύχτα άρπαξε το παιδί και σε ένα ταξίδι του το άφησε στον τηλεφωνικό θάλαμο.

Sponsored Post