ΚΟΙΝΩΝΙΑ
18/07/2021 14:19 EEST | Updated 18/07/2021 14:55 EEST

Εγκλημα στην Φολέγανδρο: Την άφησε να πνιγεί

Η Γαρυφαλιά βγήκε από το ΙΧ. Την ακολούθησε, την έσπρωξε και η 26χρονη έπεσε και χτύπησε στο πετρώδες έδαφος.

FLAMINIA PELAZZI via Getty Images
Folegandros, Greece, Greek Islands.

Νερό στους πνεύμονες της 26χρονης εντόπισε κατά την νεκροψία - νεκροτομή στη σορό ο ιατροδικαστής, κάτι που σημαίνει ότι ήταν εν ζωή, όταν έπεσε στη θάλασσα τής Λυγαριάς, στα βορειοδυτικά της Φολεγάνδρου. Εντόπισε, επίσης, κακώσεις στο κρανίο, με το συγκεκριμένο εύρημα να οδηγεί στην εκτίμηση ότι η 26χρονη Γαριφαλιά χτύπησε στο κεφάλι, έχασε τις αισθήσεις της και πνίγηκε αβοήθητη.

Ο 30χρονος σύντροφός της, ο οποίος ομολόγησε ότι ευθύνεται για τον θάνατό της, υποστήριξε κατά την εξέτασή του στους αστυνομικούς ότι βούτηξε στο νερό, αλλά την εγκατέλειψε όταν είδε ότι είχε χάσει τις αισθήσεις της. 

″Καβγαδίζαμε συνέχεια” 

Στους συχνούς καβγάδες του τελευταίου διαστήματος και στην ”κακιά στιγμή” προσπάθησε να δικαιολογήσει την πράξη του ο 30χρονος σύντροφος τής νεαρής φαρμακοποιού. Υποστήριξε ότι το θύμα τον ειρωνευόταν και αυτό προκαλούσε προστριβές, όπως και το μεσημέρι της Παρασκευής, όταν οι δυο τους ήταν μέσα στο αυτοκίνητο. Τράβηξε απότομα το χειρόφρενο -φέρεται να δήλωσε- με αποτέλεσμα το όχημα να βγει εκτός δρόμου. Η Γαρυφαλιά βγήκε από αυτό, εκείνος την ακολούθησε, την έσπρωξε και η 26χρονη έπεσε και χτύπησε στο πετρώδες έδαφος. 

 

Για 28 ώρες κρυβόταν ο καθ’ομολογίαν δράστης και το βράδυ του Σαββάτου κάτοικος τού νησιού τον αναγνώρισε και ενημερώθηκαν οι αρχές.

Πηγές ενημέρωσης αναφέρουν πως, όταν αστυνομικοί και λιμενικοί τον εντόπισαν στο σημείο όπου είχε βρεθεί νεκρή η 26χρονη, ήταν σαν χαμένος, έβριζε, πετούσε πέτρες στους ενστόλους και απειλούσε ότι θα αυτοκτονήσει.

Κατάφεραν, όμως, να τον ηρεμήσουν, να τον προσεγγίσουν και να του περάσουν χειροπέδες.