ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
05/04/2019 11:33 EEST | Updated 05/04/2019 11:35 EEST

Εγκρίθηκε η εκταμίευση της δόσης των 970 εκατ. ευρώ

Ικανοποίηση για τις μεταρρυθμίσεις εξέφρασε ο Μοσκοβισί.

alfexe via Getty Images

Το Eurogroup, κατά τη σημερινή συνεδρίαση, επικύρωσε τη θετική εισήγηση των θεσμών και του EwG για την εκταμίευση των 978 εκατ. ευρώ από τις επιστροφές κερδών των ελληνικών ομολόγων.  

Την θετική εξέλιξη είχε προαναγγείλει προσερχόμενος στη συνεδρίαση  ο Επίτροπος Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί. Όπως ανέφερε, η Ελλάδα έχει σημειώσει πρόοδο «και η εκτίμησή μας ως Κομισιόν είναι θετική, δήλωσε. Εργαστήκαμε πολύ, οι ελληνικές αρχές εργάστηκαν πολύ, για να φτάσουμε σε σημείο αρκετά αξιόπιστο, ώστε να προτείνουμε αυτή την εκταμίευση», συμπλήρωσε.

«Έχουμε εξετάσει προσεκτικά τις μεταρρυθμίσεις που έχει κάνει η Ελλάδα, στις ιδιωτικοποιήσεις, στη δημόσια διοίκηση και στον λεγόμενο Νόμο Κατσέλη για την προστασία της πρώτης κατοικίας και η αίσθηση που έχουμε είναι πως έχουν γίνει αρκετά για να μπορέσω να εισηγηθώ την εκταμίευση 1 δισ. ευρώ για την Ελλάδα. Αυτό θα είναι ένα καλό σήμα για τη χώρα, η οποία έχει εξέλθει του προγράμματος (διάσωσης) και ανακτά την εμπιστοσύνη των αγορών. Άρα θα είναι μια ακόμα καλή ημέρα για την Ελλάδα, ελπίζω» δήλωσε.