ΔΙΕΘΝΕΣ
18/03/2019 11:37 EET

Φάλαινα πέθανε στις Φιλιππίνες από γαστρικό σοκ - Βρέθηκαν 40 κιλά πλαστικές σακούλες στο στομάχι της

Η μεγαλύτερη ποσότητα πλαστικών που έχει βρεθεί σε στομάχι φάλαινας.

D' Bone Collector Museum Inc

Προσοχή, ακολουθούν σκληρές εικόνες από την νεκροψία στην οποία υπεβλήθη η φάλαινα για την αφαίρεση των πλαστικών. 

―――――――――――――――――――――――――――――――――――

Mια νεαρή φάλαινα, η οποία ξεβράστηκε το Σάββατο στις ακτές των Φιλιππίνων, πέθανε από «γαστρικό σοκ» καθώς βρέθηκαν μέσα στο στομάχι της περισσότερα από 40 κιλά από πλαστικές σακούλες.

Βιολόγοι και εθελοντές από το Μουσείο D’ Bone Collector στο νησί Μιντανάο των Φιλιππίνων, σοκαρίστηκαν όταν ανακάλυψαν τον εφιαλτικό τρόπο με τον οποίο είχε πεθάνει το θαλάσσιο κήτος. οι οποίοι πραγματοποίησαν νεκροτομή στη φάλαινα, δήλωσαν σοκαρισμένοι από τα ευρήματά τους. 

Σύμφωνα με το Μουσείο D’ Bone Collector στο στομάχι της φάλαινας βρέθηκαν 40 κιλά πλαστικές σακούλες και 16 σακούλες από ρύζι, τέσσερις σακούλες που χρησιμοποιούνται την συσκευασία μπανανών και αρκετές σακούλες από ψώνια. «Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποσότητα πλαστικού που έχει βρεθεί σε φάλαινα.

Στις εικόνες από τη νεκροτομή που δόθηκαν στη δημοσιότητα φαίνεται ένας τεράστιος σορός από σκουπίδια τα οποία απομακρύνονται από το στομάχι της φάλαινας που πέθανε από γαστρικό σοκ. 

Σύμφωνα με βιολόγους του Μουσείου αυτή είναι η μεγαλύτερη ποσότητα πλαστικών που βρέθηκαν ποτέ στο στομάχι φάλαινας.  

«Είναι αηδιαστικό. Πρέπει να ληφθούν μέτρα κατά όσων συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν τους ωκεανούς ως μεγάλες χωματερές», αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση στο Facebook.

 

Η χρήση πλαστικών μιας χρήσης είναι ανεξέλεγκτη στη νοτιοανατολική Ασία. Μια έκθεση του 2017 της Υπηρεσίας Περιβαλλοντικής Προστασίας αναφέρει ότι η Κίνα, η Ινδονησία, οι Φιλιππίνες, η Ταϊλάνδη και το Βιετνάμ ρίχνουν στον ωκεανό περισσότερα πλαστικά συγκριτικά με όλο τον υπόλοιπο κόσμο μαζί.

Ο βιολόγος Ντάρελ Μπλάτσλεϊ, ο οποίος είναι συνιδιοκτήτης του μουσείου, δήλωσε ότι κατά την δεκαετία που εξετάζει νεκρές φάλαινες και δελφίνια, διαπιστώθηκε ότι 57 από αυτά είχαν πεθάνει εξαιτίας της συγκέντρωσης σκουπιδιών και πλαστικών στα στομάχια τους.

Τον περασμένο Ιούνιο μια φάλαινα στην Ταϊλάνδη πέθανε αφού είχε καταπιεί περισσότερες από 80 πλαστικές σακούλες βάρους συνολικά περίπου 8 κιλών.  

Πηγή: The Guardian

Sponsored Post