ΔΙΕΘΝΕΣ
25/04/2018 11:22 EEST

Φύτεψε χιλιάδες λουλούδια για να κάνει την τυφλή γυναίκα του να χαμογελάσει ξανά και ο κήπος έγινε τουριστικό θέρετρο

Ο ορισμός της αγάπης

Youtube

Είναι ένα από τα κύρια τουριστικά αξιοθέατα της Ιαπωνίας. Ωστόσο, δεν κερδίζει τους επισκέπτες μόνο για την απαράμιλλη ομορφιά του, αλλά και για την ιστορία που κρύβει αυτός ο κήπος με τα χιλιάδες λουλούδια. 

Μετά από 30 χρόνια γάμου και σκληρής δουλειάς στο γαλακτοκομείο που διέθεταν, το ζεύγος Kuroki σχεδίαζε να γιορτάσει τη συνταξιοδότησή του κάνοντας το γύρο της χώρας. Ωστόσο, σε ηλικία 52 ετών, η κυρία Kuroki έχασε την όρασή της μέσα σε μία εβδομάδα, λόγω επιπλοκών που της προκάλεσε ο διαβήτης από τον οποίο και πάσχει. 

Απελπισμένη ως ήταν από την απώλεια της όρασής της και από το γεγονός ότι δε θα κατάφερνε να κάνε το ταξίδι που σχεδίαζαν με τον άντρα της, η γυναίκα έπεσε σε κατάθλιψη και κλείστηκε στο σπίτι της. 

Θέλοντας να τη βοηθήσει να ανακτήσει την ελπίδα της, ο σύζυγός της αποφάσισε να φυτέψει χιλιάδες ροζ λουλούδια Shibazakura στον κήπο τους, με την προοπτική να γίνει πόλος έλξης για επισκέπτες που θα δώσουν χαρά στην κυρία Kuroki. 

Youtube

Όχι μόνο αυτό. Θεώρησε ότι η μυρωδιά των λουλουδιών θα έδινε ξανά στη γυναίκα του τη θέληση για ζωή, ακόμη και αν δεν μπορούσε να δει τον «ωκεανό» από λουλούδια που δημιούργησε για εκείνη. 

Έτσι κι έγινε. Η κυρία Kuroki καλοδέχεται τους επισκέπτες, είναι ευγενική και πολύ αγαπητή σε όποιον τη γνωρίζει και πλέον έχει ξαναβρεί το χαμένο της χαμόγελο. 

Αν δεν είναι αυτό ο ορισμός της αγάπης, τότε τι είναι; 

 

*Αυτό το κείμενο δημοσιεύτηκε αρχικά στην ιταλική έκδοση της HuffPost και αποδόθηκε στα ελληνικά