ΔΙΕΘΝΕΣ
09/07/2019 12:35 EEST | Updated 09/07/2019 12:36 EEST

Φιλίπο Μανίνι: O Ιταλός ολυμπιονίκης κολυμβητής έσωσε τουρίστα από βέβαιο πνιγμό

Eχει κερδίσει δύο χρυσά μετάλλια στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και χάλκινο ομάδας σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

ASSOCIATED PRESS

Ένας 45χρονος τουρίστας στην Σαρδηνία γλύτωσε από βέβαιο πνιγμό όταν από καλή του τύχη ένας ολυμπιονίκης κολυμβητής βρισκόταν στην παραλία και κατάφερε να φτάσει εγκαίρως στο σημείο που βρισκόταν στην θάλασσα και να τον σώσει.

Ο Φιλίπο Μανίνι, χαλάρωνε στην παραλία με την κοπέλα του, Τζόρτζια Πάλμας, και κάποια στιγμή άκουσε αγωνιώδες φωνές και κάποιον να καλεί για βοήθεια, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα.

Ένας άνδρας, ο Αντρέα Μπενεντέτο, λίγες μέρες νωρίτερα είχε παντρευτεί την σύζυγό του στο Καλιάρι και εκείνη την ημέρα βρισκόταν μέσα στην θάλασσα πάνω σε ένα φουσκωτό, όταν δυνατός άνεμος τον έριξε μέσα στο νερό.

Εξαιτίας μιας πάθησης από την οποία υποφέρει, όμως, δεν μπορούσε να κουνηθεί μέσα στο νερό και η γυναίκα του προσπαθούσε απεγνωσμένα να του κρατήσει το κεφάλι στην επιφάνεια.

Οι φίλοι του ζευγαριού που είχαν καταλάβει τι συμβαίνει, άρχισαν να φωνάζουν για βοήθεια μέχρι που τους άκουσε ο Μανίνι και έτρεξε να τον βοηθήσει.

«Απλά έκανα ότι έπρεπε», δήλωσε ο ολυμπιονίκης στην ιταλική εφημερίδα Corriere dello Sport.

«Ο άνδρας αντιμετώπιζε πολύ μεγάλο πρόβλημα. Ήταν αρκετά φοβισμένος και είχε ήδη καταπιεί αρκετό αλμυρό νερό», συνεχίζει.

Ένας γιατρός εξέτασε αργότερα τον άτυχο άνδρα και μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο. Ωστόσο, η ζωή του δεν διέτρεχε κάποιο κίνδυνο.

Το περιστατικό θεωρείται ότι προκλήθηκε λόγω της μεγάλης διαφοράς θερμοκρασίας μεταξύ του καυτού αέρα και της δροσερής θάλασσας, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα L’Unione Sarda.

Ο Φιλίπο Μανίνι, 37,  έχει κερδίσει δύο χρυσά μετάλλια στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και χάλκινο ομάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Πηγή: Sky News