ΔΙΕΘΝΕΣ
21/09/2016 08:25 EEST | Updated 21/09/2016 08:25 EEST

Mετά τον Ομπάμα, σειρά της ΕΕ: «Να πάτε να γ...» λέει στην Ευρώπη ο πρόεδρος των Φιλιππίνων

Leandro Salvo Daval Jr / Reuters
Philippine President Rodrigo Duterte speaks during a news conference in Davao after Norwegian national Kjartan Sekkingstad was freed from the al Qaeda-linked Abu Sayyaf Islamist militant group in Jolo, Sulu in southern Philippines September 18, 2016. REUTERS/Lean Daval Jr

Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων, Ροντρίγκο Ντουτέρτε, ο οποίος έχει εξαπολύσει (δηλωμένα) εκστρατεία θανάτου εναντίον των εμπόρων ναρκωτικών, πρόσφατα είχε τραβήξει πάνω του τα φώτα της διεθνούς δημοσιότητας, καθώς είχε αποκαλέσει τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, «π... γιο».

Ο Ντουτέρτε ξαναχτύπησε, αυτή τη φορά με στόχο την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία τον επέκρινε για την προαναφερθείσα εκστρατεία του. «Διάβασε την καταδικαστική δήλωση της Ε.Ε. εναντίον μου. Θα τους πω, “να πάτε να γ...”. Το κάνετε για εξιλεωθείτε για τις αμαρτίες σας» είπε ο Ντουτέρτε σε ομιλία του σε τοπικούς αξιωματούχους στην Πόλη του Νταβάο στις Φιλιππίνες.

Ο Ντουτέρτε, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Inquirer.net και άλλα μέσα, είπε ότι τα μέλη της Ε.Ε. είναι αυστηρά απέναντι στη «συμπεριφορά» άλλων εθνών εξαιτίας των ενοχών τους για τις κτηνωδίες που είχαν διαπράξει στο παρελθόν. Τους χαρακτήρισε υποκριτές, προσθέτοντας πως μια ματιά σε εγκυκλοπαίδειες δείχνει τι έχουν κάνει οι Ευρωπαϊκές χώρες. «Και μετά η ΕΕ έχει το θράσος να με καταδικάζει. Επαναλαμβάνω, “άντε γ...”» είπε, ενώ ρώτησε ποιους υποτίθεται πως έχει βάλει να σκοτώσουν στις Φιλιππίνες, ρωτώντας ποιοι είναι αυτοί οι «πάνω από 1.000» που έχουν σκοτωθεί. «Ποιοι είναι; Εγκληματίες; Μιλάτε για γενοκτονία; Πόσους σκότωσαν αυτοί» ρώτησε.

Sponsored Post