ΔΙΕΘΝΕΣ
17/12/2020 15:45 EET

Φιλοξένησε ζευγάρι αστέγων κι εκείνοι του επιτέθηκαν με σφυρί, μαχαίρι και σίδερο

Η καλή πράξη που οδήγησε σε ένα αποτρόπαιο περιστατικό.

Anuwat Somhan / EyeEm via Getty Images

Ένας άντρας στο Μάντσεστερ της Βρετανίας βασανίστηκε με σφυρί, μαχαίρι και σίδερο από ένα ζευγάρι αστέγων που φιλοξενούσε. 

Το θύμα, το οποίο δεν έχει κατονομαστεί, βρέθηκε δεμένο με σπασμένα γόνατα από σφυρί, τα πόδια του καμμένα από αναπτήρα και τα μάγουλά του σημαδεμένα από σίδερο. Οι θύτες είναι οι άνθρωποι που είχε την ευγένεια να τους φιλοξενεί για να μην είναι πια άστεγοι, οι τοξιμανείς Μάικλ Ροουμπόθαμ και Νάταλι Γουάιτμαν, που είναι ζευγάρι. Το περιστατικό σημειώθηκε στις 13 Φεβρουαρίου του 2019 και τους φιλιξενούσε ήδη για έναν μήνα. 

Το δικαστήριο άκουσε από τους κατηγορούμενους ότι τους έκλεψε τα ναρκωτικα (ηρωίνη), ενώ το θύμα είπε ότι το έκανε, επειδή φοβήθηκε για την ζωή του. Το ζευγάρι επέστρεψε στις κρεβατοκάμαρές του και κοιμήθηκε, ενώ εκείνος κατάφερε να ξεφύγει από το διαμέρισμά του με πόνο, φεύγοντας σε ένα κοντινό κατάστημα. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε θεραπεία για εγκαύματα στα πόδιακαι στο μάγουλό του. Έχει μείνει με μόνιμα σημάδια και φοβάται να φύγει από το σπίτι του.

Ο άνδρας φυλακίστηκε για εννέα χρόνια, ενώ η γυναίκα για επτά. 

 

Πηγή: Newsweek