ΔΙΕΘΝΕΣ
25/12/2020 13:29 EET | Updated 25/12/2020 13:44 EET

Φλόριντα: Οι χαμηλές θερμοκρασίες φέρνουν «βροχή» από ιγκουάνα

Τι προβλέπει η ΕΜΥ.

Με τις θερμοκρασίες να έχουν πέσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα, κάτι εντελώς ασυνήθιστο για την πολιτεία της Φλόριντα στις Ηνωμένες Πολιτείες, συν την απαγόρευση κυκλοφορίας σε πολλές περιοχές, τα φετινά Χριστούγεννα αναμένεται να είναι εντελώς διαφορετικά από τα προηγούμενα χρόνια.

Οι μόνοι «ιθαγενείς» που αναμένεται να κάνουν την εμφάνιση τους στους δρόμους των πόλεων είναι τα ιγκουάνα. Και μάλιστα εξ′ ουρανού.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, των Ηνωμέων Πολιτειών, η Φλόριντα ζει τα πιο κρύα Χριστουγέννα τα τελευταία εικοσιένα χρόνια με θερμοκρασίες που θα κυμαίνονται από -1 έως 4 βαθμούς κελσίου κάτι που θα προκαλέσει «βροχή» από ιγκουάνα.

ASSOCIATED PRESS

Επειδή πρόκειται για ψυχρόαιμα ζώα και βασίζονται σε εξωτερικές πήγες θερμότητας, σε χαμηλές θερμοκρασίες ακινητοποιούνται, με αποτέλεσμα να πέφτουν από τα δέντρα στα οποία ζούν ενώ παραμένουν ζωντανά. 

Λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που σημειώνονται στην Φλόριντα, μαζί με τις εκκλησίες άνοιξαν καί πολλά κέντρα υποδοχής αστέγων για να τους προφυλάξουν από τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν.