ΔΙΕΘΝΕΣ
25/04/2019 07:36 EEST

Φλόριντα: Στο «σφυρί» βγαίνει το φονικό πτηνό που σκότωσε τον ιδιοκτήτη του

Ζητείται παράτολμος αγοραστής.

ullstein bild via Getty Images

Είχε γίνει πρώτη είδηση σε όλο τον κόσμο όταν επιτέθηκε στον ιδιοκτήτη του και τον σκότωσε. Ο τεράστιος καζουάριος – ένα από τα μεγαλύτερα πουλιά στον κόσμο, που θυμίζει στρουθοκάμηλο – τώρα μπορεί να γίνει δικό σας. Το φονικό πτηνό πρόκειται να πωληθεί αυτήν την εβδομάδα, σε δημοπρασία που απευθύνεται μόνο σε γενναίους.

Το πουλί αυτό είναι ένα από τα πολλά εξωτικά είδη που διατηρούσε ο Μάρβιν Χάτζος, 75 ετών, ο οποίος σκοτώθηκε στις 12 Απριλίου. Στη δημοπρασία θα πουληθούν περισσότερα από 100 ζώα, μεταξύ των οποίων πέντε λεμούριοι, 26 μαρμοζέτες, 19 παπαγάλοι, ένα εμού και δύο καζουάριοι.

Η δημοπρασία οργανώνεται από μια εταιρεία που ειδικεύεται στις αγοραπωλησίες ζώων και δεν θα είναι ανοιχτή για τους εκπροσώπους του Τύπου.

Ο Χάτζος βρισκόταν κοντά στο κλουβί των πουλιών, στο σπίτι του στη Φλόριντα, όταν γλίστρησε και έπεσε. Ο ένας από τους καζουάριους τότε του επιτέθηκε και τον τραυμάτισε σοβαρά. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όμως οι γιατροί δεν κατάφεραν να τον κρατήσουν στη ζωή.

Ο ζωολογικός κήπος του Σαν Ντιέγκο χαρακτηρίζει τον καζουάριο «το πιο επικίνδυνο πουλί στον κόσμο». Εχει γαμψά νύχια και μπορεί να πηδήξει σε ύψος δύο μέτρων, ενώ η ταχύτητά του όταν τρέχει αγγίζει τα 50 χιλιόμετρα. Το θηλυκό φτάνει τα 76 κιλά, ενώ το αρσενικό τα 55.

(με πληροφορίες από New York Times, ΑΠΕ)