ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
05/03/2019 16:55 EET

Forbes: Αυτοί είναι οι πιο πλούσιοι άνθρωποι του πλανήτη

Ποιοι είδαν την περιουσία τους να μειώνεται και ποιες γυναίκες έχουν την πρωτοκαθεδρία.

kieferpix via Getty Images

Τη λίστα με τους πιο πλούσιους ανθρώπους του πλανήτη δημοσίευσε και πάλι το περιοδικό Forbes ενώ όπως όλα δείχνουν ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων για φέτος φτάνει τους 2.153, σημειώνοντας υποχώρηση από τους 2.208 που καταγράφηκαν το 2018. Τα νούμερα βέβαια -ακόμα κι αν αυτά αφορούν τις οποιεσδήποτε μειώσεις- εξακολουθούν να φαντάζουν εξωφρενικά στον νου των περισσότερων από εμάς την ώρα που η φτώχεια καθιστά άπορα πολλά από τα πλάσματα αυτού του πλανήτη.

Η περιουσία των δισεκατομμυριούχων φτάνει τα 8,7 τρισ. δολάρια την ώρα που την περασμένη χρονιά αυτή άγγιζε τα 9,1 τρισ. Για δεύτερη φορά σημειώνεται μια τέτοιου είδους μείωση τα τελευταία δέκα χρόνια.

Η Λουίζα Κρόλ, βοηθός αρχισυντάκτη της μονάδας πλούτου του Forbes, δήλωσε σχετικά με τα νέα δεδομένα: «Η λίστα των δισεκατομμυριούχων που διαμορφώθηκε αποδεικνύει πως ακόμα και οι πιο πλούσιοι του πλανήτη δεν έχουν ανοσία στις δυνάμεις της οικονομίας και τη μεταβλητότητα των παγκόσμιων αγορών. Ακόμη, ωστόσο και με τα ισχυρά αντίθετα ρεύματα, οι εφευρετικοί και αεικίνητοι επιχειρηματίες βρίσκουν τρόπους να γίνονται πλούσιοι».

Σημειώνεται μεταξύ άλλων πως μέσα στη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου βρίσκονται και 252 γυναίκες, ενώ η πιο πλούσια αυτοδημιούργητη κυρία φαίνεται πως είναι η Wu Yajun, η περιουσία της οποίας ανέρχεται στα 9,4 δισεκατομμύρια δολάρια. Αξιοσημείωτο είναι πως για πρώτη φορά ο αριθμός των αυτοδημιούργητων πετυχημένων γυναικών έφτασε τις 72, την ώρα που πέρσι ήταν 56.

Η Κάιλι Τζένερ, που είναι μόλις 21 ετών, είναι η πιο νέα πλούσια γυναίκα της λίστας. Η Τζένερ είναι ιδιοκτήτρια του 100% του «Kylie Cosmetics», μια επιχείρηση ομορφιάς που βρίσκεται μόλις τρία χρόνια στη ζωή και την περασμένη χρονιά αποκόμισε κέρδη 360 εκατομμυρίων δολαρίων.

Μια ακόμα δυναμική είσοδος στη λίστα με τις πιο πλούσιες γυναίκες είναι και η Σάφρα Κατζ, συνιδρύτρια της Oracle. Η ίδια, σύμφωνα με τη λίστα του Forbes, κερδίζει 41 εκατομμύρια δολάρια ετησίως και ως εκ τούτου κέρδισε και τον τίτλο.

Η χώρα με τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους είναι η Αμερική, στην οποία υπάρχουν 607, ενώ η Κίνα είναι η δεύτερη στη λίστα με 324 εκατομμυριούχους. Όσον αφορά στη λίστα των Κινέζων, άξιο αναφοράς είναι πως στην περίπτωση αυτή καταγράφηκαν 44 new entries.

Όσον αφορά τη λίστα με τους πιο πλούσιους του κόσμου, για δεύτερη διαδοχική χρονιά στην πρώτη θέση βρίσκεται ο πολυ-δισεκατομμυριούχος Τζεφ Μπέζος, έχοντας αυξήσει την περιουσία του στα 131 δισ. δολάρια, δηλαδή 19 δισ. δολάρια περισσότερα από πέρυσι. Ο Μπιλ Γκέιτς, που έχει μείνει στο Νο 1 της κατάταξης τον περισσότερο καιρό από όλους, παρέμεινε φέτος στη 2η θέση με περιουσία 96,5 δισ. δολαρίων, αυξημένη σε σχέση με τα 90 δισ. δολάρια του περασμένου έτους. Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ τη χρονιά που πέρασε είδε την περιουσία του επίσης να μειώνεται.

 

Τη λίστα με τους πλουσιότερους επιχειρηματίες του κόσμου απαρτίζουν οι:

Τζεφ Μπέζος 131 δισ. δολάρια

Μπιλ Γκέιτς 96,5 δισ. δολάρια

Γουόρεν Μπάφετ 82,5 δισ. δολάρια

Λάρι Πέιτζ 50,8 δισ. δολάρια

Μπέρναρντ Αρνόλτ 76 δισ. δολάρια

Μάικλ Μπλούμπεργκ 55,5 δισ. δολάρια

Μαρκ Ζούκερμπεργκ 62,3 δισ. δολάρια

Λάρι Έλισον 62,5 δισ. δολάρια

Αμάνθιο Ορτέγκα 62,7 δισ. δολάρια

Κάρλος Σλιμ 64 δισ. δολάρια

Sponsored Post