Φωτογραφίζοντας τον γαλαξία από την «Κοιλάδα του Θανάτου»

Ο ουρανός είναι ελεύθερος από φωτορύπανση άρα το μέρος προσφέρεται για αστροφωτογραφία.
.
.
Paul Cheyne (@escopaul)

Στη διάρκεια της πανδημίας, όταν κατασκήνωνε στις ερήμους της Καλιφόρνιας, ο Αμερικανός φωτογράφος Πολ Τσέιν γοητεύτηκε από την αστροφωτογραφία.

Σε μια από αυτές τις εξορμήσεις του, τράβηξε στη Racetrack Playa*, στην Κοιλάδα του Θανάτου, μια μαγευτική φωτογραφία του γαλαξία. Λόγω της απομονωμένης τοποθεσίας της, η Racetrack Playa είναι ιδανική για φωτογράφο.

Είναι πρόκληση το να φτάσει στην ξηρή λίμνη, η οποία βρίσκεται μέσα στο Εθνικό Πάρκο της Κοιλάδας του Θανάτου, αλλά ανταμείβεται καθώς ο ουρανός είναι ελεύθερος από φωτορύπανση άρα το μέρος προσφέρεται για αστροφωτογραφία.

Ελπίζει ότι η φωτογραφία του θα ενθαρρύνει και άλλους να εξερευνήσουν τον νυχτερινό ουρανό. «Όταν κοιτάζω τη φωτογραφία μου, που τράβηξα στη Racetrack Playa, ελπίζω ότι ο θεατής θα εκφράσει περιέργεια για το σύμπαν και το πόσο θαυμάσια νιώθεις να είσαι ξάπλα κάτω από τα αστέρια και να αναρωτιέσαι για το πού βρισκόμαστε μέσα στον γαλαξία» είπε, μιλώντας στο My Modern Met.

..............


*Το Racetrack Playa, ή The Racetrack, είναι ένα γραφικό χαρακτηριστικό ξηρής λίμνης με ”ιστιοφόρες πέτρες” που εγγράφουν γραμμικά αποτυπώματα ”ιππόδρομο”. Βρίσκεται πάνω από τη βορειοδυτική πλευρά της Κοιλάδας του Θανάτου, στο Εθνικό Πάρκο της Κοιλάδας του Θανάτου, στην κομητεία Inyo, Καλιφόρνια, Η.Π.Α.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα