ΚΟΙΝΩΝΙΑ
02/02/2018 12:14 EET | Updated 02/02/2018 12:17 EET

Φραστική επίθεση σε πολίτη από αστυνομικό στα δικαστήρια της Χαλκίδας

Eurokinissi

Τη φράση «κάτσε κάτω ρε» φαίνεται πως χρησιμοποίησε μια αστυνομικός-φρουρός των δικαστηρίων στη Χαλκίδα απευθυνόμενος σε πολίτη ο οποίος ήταν όρθιος και συνομιλούσε χαμηλόφωνα με μία γυναίκα που βρισκόταν στην αίθουσα σε αρκετά μακρινή απόσταση από την έδρα. Το περιστατικό συνέβη το πρωί της Δευτέρας 29 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με το eviazoom.gr, ο πολίτης μετά την επίθεση που υπέστη, αρνήθηκε να κάτσει σε καρέκλα και η αστυνομικός διέκοψε μάλιστα την δίκη και ζήτησε την παρέμβαση της προέδρου της έδρας του δικαστηρίου, η οποία χωρίς να γνωρίζει τι ακριβώς έχει συμβεί, πήρε θέση και έκανε έντονη παρατήρηση στον πολίτη, ζητώντας του μάλιστα να απομακρυνθεί από την αίθουσα.

Ενημέρωση για το συμβάν έλαβε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ ενώ αναμένεται να φτάσει μέχρι τον Άρειο Πάγο και το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Να αναφερθεί ότι ο πολίτης έχει νομικές και δικαστικές διαμάχες με δικαστικούς και αστυνομικούς της πόλης. Σε μία από αυτές τις υποθέσεις μάλιστα εμπλέκονται, ο αδερφός της συγκεκριμένης αστυνομικού, αλλά και Εισαγγελέας που καταγγέλεται για μεροληψία καθώς φέρεται να διατηρεί ιδιαίτερη προσωπική σχέση με αξιωματικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας.