ΔΙΕΘΝΕΣ
12/04/2019 14:15 EEST | Updated 12/04/2019 14:24 EEST

Νότια Αφρική: Χάιδεψε λέαινα και πάρα λίγο να χάσει το χέρι του

Έμπηξε τα δόντια της στο χέρι του και άρχισε να τον τραβά προς τον φράκτη.

Το λιοντάρι κρατούσε το χέρι του για τουλάχιστον 5 δευτερόλεπτα

Ένας άτυχος τουρίστας παραλίγο να χάσει το χέρι του σ′ ένα καταφύγιο ζώων στην Νότια Αφρική, όταν προσπάθησε να χαϊδέψει μια λιονταρίνα μέσα στο κλουβί της. Το συγκλονιστικό περιστατικό κατέγραψε η γυναίκα του με την κάμερα και έγινε viral σε όλο το διαδίκτυο.

 Ο Πιέτερ Νόρτιε, 55 ετών, είχε πάει για ξενάγηση στο καταφύγιο των ζώων για να γιορτάσει την 10η επέτειο του γάμου του με την γυναίκα του και παραλίγο να του κοστίσει ακριβά.

Ο Νόρτιε πλησίασε το κλουβί με τα λιοντάρια και αφού πέρασε το χέρι μέσα από τον φράχτη, φώναξε στα λιοντάρια να τον πλησιάσουν. Τότε μια λιονταρίνα ήρθε αρκετά κοντά και έμπηξε τα δόντια της στο χέρι του, φτάνοντας μέχρι το κόκαλο και άρχισε να τον τραβά προς τον φράκτη.

Το λιοντάρι δάγκωνε το χέρι του για τουλάχιστον 5 δευτερόλεπτα κρατώντας τον βίαια με τα νύχια της, λίγο πριν τον απελευθερώσει.

Ο Νόρτιε κατέληξε στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση υποφέροντας από σηπτικό σοκ.

Το πάρκο αρνήθηκε κάθε υπευθυνότητα υποστηρίζοντας πως «υπάρχουν παντού προειδοποιητικές πινακίδες».

«Ήταν τυχερός που η λέαινα δεν ήταν πεινασμένη» δήλωσε ένας φύλακας σε άλλο καταφύγιο και είδε το βίντεο.

«Τα λιοντάρια είναι ζώα που κυνηγούν σαν ομάδα ώστε εύκολα να μπορούν να κατασπαράξουν το θύμα τους. Αν υπήρχαν και άλλα τριγύρω δεν θα είχε γλυτώσει υπήρχε δεν υπήρχε φράχτης».

Το ζευγάρι αρνήθηκε να κάνει το οποιοδήποτε σχόλιο.

Πηγή: Daily Mail