ΔΙΕΘΝΕΣ
09/04/2015 19:22 EEST

Από πειθαρχικό έλεγχο θα περάσει τον πατέρα της η Μαρίν Λεπέν

JEAN-CHRISTOPHE VERHAEGEN via Getty Images
Leader of the french far-right Front National (FN) party Marine Le Pen holds a press conference on March 9, 2015 in Metz, eastern France, ahead of the March 22 and 29, 2015 regional elections. AFP PHOTO / JEAN-CHRISTOPHE VERHAEGEN (Photo credit should read JEAN-CHRISTOPHE VERHAEGEN/AFP/Getty Images)

Νέα τροπή στην διαμάχη που υπάρχει μεταξύ εκείνης και του πατέρα της, έδωσε σήμερα η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου (FN) Μαρίν Λεπέν, κατά τη διάρκεια παρέμβασης της στο τηλεοπτικό δίκτυο TF1.

Η πρόεδρος του ακροδεξιού Κόμματος της Γαλλίας, ανακοίνωσε πως ξεκινά μια «πειθαρχική» διαδικασία εις βάρος του πατέρα της, ιδρυτή και επίτιμου προέδρου του Εθνικού Μετώπου και τον προέτρεψε να αποσυρθεί από την πολιτική, ύστερα από τις νέες προκλητικές δηλώσεις του.

Η Μαρίν Λεπέν ζήτησε δημόσια από τον πατέρα της να «να δείξει σωφροσύνη, να αναλάβει την ευθύνη για το πρόβλημα που προκάλεσε ο ίδιος και πιθανόν να αναστείλει κάθε πολιτική του δραστηριότητα».

Σημειώνεται πως αναλόγως είχε τοποθετηθεί και ο αντιπρόεδρος του Εθνικού Μετώπου, Φλοριάν Φιλιπό, δηλώνοντας κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στο γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό RMC πως «η πιο αποδεκτή λύση», για τον Ζαν-Μαρί Λεπέν, μετά τις δηλώσεις όπως εκείνες κατά τις οποίες χαρακτήρισε τους θαλάμους αερίων των ναζιστικών στρατοπέδων ως «λεπτομέρεια» της Ιστορίας, θα ήταν «να αποσυρθεί, να συνταξιοδοτηθεί, να παραιτηθεί από το κίνημα.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)