ΔΙΕΘΝΕΣ
14/03/2019 11:29 EET | Updated 14/03/2019 12:32 EET

Στη Γαλλία για εξέταση τα μαύρα κουτιά του μοιραίου Boeing της Αιθιοπίας

Αγνωστο πότε θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα.

ASSOCIATED PRESS

Στο Παρίσι εστάλησαν την Πέμπτη τα μαύρα κουτιά του Boeing Max 7 που συνετρίβη την περασμένη Κυριακή στην Αιθιοπία, οδηγώντας στο θάνατο τους 157 επιβαίνοντες. 

Η ελεγκτική αρχή αεροπορικών ατυχημάτων της Γαλλίας (BEA), θα αναλάβει την ανάλυσή τους, προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια και οι συνθήκες της τραγωδίας. Οι Γάλλοι ερευνητές καλούνται να εξετάσουν ενδελεχώς όλα τα στοιχεία της πτήσης και τις ηχογραφημένες συνομιλίες στο πιλοτήριο.

Ένας υπάλληλος της BEA δήλωσε στο Associated Press ότι τα μαύρα κουτιά έφτασαν στη Γαλλία, αλλά δεν έδωσε χρονικό πλαίσιο για το πόσο θα μπορούσε να διαρκέσει η ανάλυση.

Η BEA έχει εμπειρία με έρευνες για πολλά αεροπορικά ατυχήματα παγκοσμίως και διαθέτει την απαραίτητη τεχνογνωσία. Σε πολλές περιπτώσεις έχει κληθεί να διερευνήσει αεροπορικά δυστυχήματα με Airbus, επειδή ο κατασκευαστής εδρεύει στη Γαλλία.

Στο μεταξύ  η Boeing σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε επισημαίνει πως κατόπιν συζητήσεων με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στις ΗΠΑ αλλά και τους πελάτες της ανά τον κόσμο αποφάσισε να προτείνει στην αμερικανική Ομοσπονδία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) τη προσωρινή καθήλωση του στόλου των 371 737 Max. Όπως τονίζεται, η εταιρεία στηρίζει τα προληπτικά μέτρα που έχουν ληφθεί παγκοσμίως επιμένοντας ωστόσο πως έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στα αεροσκάφη τύπου 737 ΜΑΧ κρίνοντας πως αυτά είναι ασφαλή.

Υπενθυμίζεται πως περισσότερες από 40 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Η.Π.Α., έχουν καθηλώσει στο έδαφός τους τα αεροσκάφη 737 Max 8, μετά τη δεύτερη πολύνεκρη συντριβή τους τελευταίους πέντε μήνες.

(με πληροφορίες από Associated Press, Reuters)

Sponsored Post