Αυξημένο το ενδιαφέρον για τη γαλλική γαστρονομία: Ρεκόρ συμμετοχών στις φετινές εκδηλώσεις

Αυξημένο το ενδιαφέρον για τη γαλλική γαστρονομία: Ρεκόρ συμμετοχών στις φετινές εκδηλώσεις
courtesy

Ρεκόρ συμμετοχών σημειώνει φέτος η βραδιά που είναι αφιερωμένη στη γαλλική γαστρονομία και διοργανώνεται για τέταρτη χρονιά στη χώρας μας από τη γαλλική πρεσβεία και το γαλλικό προξενείο.

Όπως ανέφερε ο Γάλλος πρόξενος Φιλίπ Ρέι, η Θεσσαλονίκη έχει φέτος τις περισσότερες συμμετοχές εστιατορίων από κάθε άλλη χρονιά (15), ενώ συνολικά στη Βόρεια Ελλάδα τα εστιατόρια που συμμετέχουν είναι 28. Σε πανελλαδικό επίπεδο θα λάβουν μέρος 88 εστιατόρια, γεγονός που κατατάσσει τη χώρα μας στη δεύτερη θέση παγκοσμίως.

Έτσι, στις 21 Μαρτίου, ταυτόχρονα σε όλον τον κόσμο, περισσότεροι από 3.000 σεφ θα δημιουργήσουν και θα σερβίρουν μενού «αλά γαλλικά» στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Gout de France/Good France».

Στο ίδιο πλαίσιο, το γαλλικό προξενείο Θεσσαλονίκης διοργανώνει για δεύτερη χρονιά την αγορά γαλλικών προϊόντων. Μάλιστα, όπως ανέφερε ο πρόξενος, λόγω της περσινής επιτυχίας και απήχησης που είχε, φέτος η διοργάνωση θα έχει διάρκεια δύο μέρες: την Παρασκευή 23 Μαρτίου και το Σάββατο, 24 Μαρτίου, στους χώρους του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης με ελεύθερη είσοδο.

courtesy

Η εκδήλωση απευθύνεται σε διευθυντές ξενοδοχείων και εστιατορίων, σεφ, επιχειρηματίες από τον χώρο της εστίασης αλλά και στον κόσμο που θέλει να πάρει μια γεύση από τα γαλλικά προϊόντα (εδέσματα, κρασιά, κρέατα, τυριά κτλ), μεταφορικά και κυριολεκτικά. Στη φετινή διοργάνωση, εκτός από τη γευσιγνωσία, θα υπάρχει επίσης και δυνατότητα αγοράς των προϊόντων.

Στις εκδηλώσεις για τη γαλλική κουζίνα εντάσσεται και ο διαγωνισμός για το καλύτερο μακαρόν (macaron), η πρώτη φάση του οποίου ολοκληρώθηκε πριν από έναν μήνα και ανέδειξε δύο νικήτριες από τη Θεσσαλονίκη και δύο νικητές από την Αθήνα. Στον τελικό θα διαγωνιστούν οι τέσσερις υποψήφιοι.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)