ΔΙΕΘΝΕΣ
09/01/2020 18:55 EET

Η γατούλα που γύρισε από τις πυρκαγιές της Αυστραλίας

Κατάφερε να επιζήσει επί επτά μέρες μέσα στους φλεγόμενους θάμνους και να ξαναβρεί τον δρόμο για το σπίτι της.

.

Ο Μπεν Σίμοντς και η οικογένειά του χρειάστηκε να εγκαταλείψουν το σπίτι τους, στην Κοιλάδα Μπέγκα  της Νέας Νότιας Ουαλίας, όταν οι φωτιές που μαίνονται στην Αυστραλία έφτασαν σε απόσταση αναπνοής. 

Οι δύο γάτες της οικογένειας, η Εϊντζελ και ο Μίκι, πανικοβλήθηκαν κατά την διάρκεια της εσπευσμένης αποχώρησης και εξαφανίστηκαν στις πυκνές, θαμνώδεις εκτάσεις, ενώ οι φλόγες έκαιγαν ο,τι έβρισκαν μπροστά τους. 

Οταν η πυρκαγιά έκαψε σχεδόν τα πάντα, η οικογένεια Σίμοντς γύρισε στο κτήμα της, το οποίο είχε καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς.

«Το μόνο που επέζησε ήταν το γρασίδι γύρω από το σπίτι» έγραψε ο Σίμοντς στο Reddit. Και, βέβαια, ούτε ίχνος από την Εϊντζελ και τον Μίκι.

Η οικογένεια έψαχνε στην περιοχή κι έβαλε φαγητό γύρω από το σπίτι, αλλά μετά από αρκετές μέρες άκαρπων προσπαθειών, όλοι πίστεψαν ότι οι γάτες τους είχαν χαθεί. 

Κι όμως. Η Εϊντζελ επέστρεψε. Κατάφερε να επιζήσει επί επτά μέρες μέσα στους φλεγόμενους θάμνους και να ξαναβρεί τον δρόμο για το σπίτι της.

«Μόνο τα αυτιά της έχουν τραυματιστεί!» έγραψε ο Σίμοντς. «Δεν έχει εγκαύματα στις πατούσες της, είναι ευτυχισμένη και θέλει έξτρα χάδια...»

 

.

 

Η Εϊντζελ πήγε στον γιατρό, ο οποίος την βρήκε μια χαρά στην υγεία της, με μόνη εξαίρεση μερικά καμμένα μουστάκια, γεγονός το οποίο της προκαλεί μεν ελαφρά ανισορροπία, αλλά θα περάσει σύντομα. 

Οσο για τον Μίκι, η οικογένεια Σίμοντς εξακολουθεί να ελπίζει. 

 
 

Sponsored Post