ΔΙΕΘΝΕΣ
28/03/2019 09:08 EET | Updated 28/03/2019 09:24 EET

Γερμανία: Αντιδράσεις για βίντεο κλιπ των Rammstein με σκηνές από στρατόπεδα συγκέντρωσης

Η διάσημη μπάντα επιχειρεί προφανώς να καυτηριάσει τα όσα συνέβησαν στη ναζιστική Γερμανία.

Tristar Media via Getty Images

Ποικίλες αντιδράσεις έχει πυροδοτήσει στην Γερμανία το νέο βίντεο κλιπ του industrial metal συγκροτήματος Rammstein, στο οποίο τα μέλη του εμφανίζονται φορώντας στολές κρατουμένων των στρατοπέδων συγκέντρωσης και εξόντωσης του Γ΄ Ράιχ.

Η διάσημη μπάντα, η οποία ουδεμία σχέση έχει με την ακροδεξιά ιδεολογία,  επιχειρεί προφανώς να καυτηριάσει τα όσα συνέβησαν στη ναζιστική Γερμανία, ωστόσο η εικόνα των μουσικών με τις ριγέ στολές των κρατουμένων στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης και με θηλιές περασμένες στους λαιμούς τους έχει προκαλέσει την οργή ισραηλιτικών οργανώσεων αλλά και πολιτικών της χώρας.

«Με αυτό το βίντεο, το συγκρότημα υπερέβη στα εσκαμμένα», έκρινε η Σαρλότε Νόμπλοχ, επιζήσασα του Ολοκαυτώματος και πρώην πρόεδρος του κεντρικού ισραηλιτικού συμβουλίου της Γερμανίας, σε δηλώσεις της στην εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας Bild. «Η εργαλειοποίηση του Ολοκαυτώματος και η μετατροπή του σε κοινοτοπία, όπως σε αυτά τα πλάνα, δείχνουν ανευθυνότητα», πρόσθεσε.

Ο Φίλιξ Κλάιν, κυβερνητικός επίτροπος αρμόδιος για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού, επισήμανε πως το βίντεο έχει μοναδικό σκοπό την προώθηση των πωλήσεων του άλμπουμ της μπάντας και πρόσθεσε «νομίζω είναι μια πολύ κακόγουστη εκμετάλλευση της καλλιτεχνικής ελευθερίας».

Οι Rammstein, πάντως, επιλέγουν συχνά να προκαλέσουν με τα τραγούδια και τα βίντεο κλιπ τους, στα οποία θίγουν ζητήματα που αποτελούν ταμπού για την κοινωνία.

Πηγή: ΑΠΕ

Sponsored Post