ΔΙΕΘΝΕΣ
26/03/2015 13:53 EET | Updated 26/03/2015 13:56 EET

Αυτό είναι το όνομα του Γερμανού κυβερνήτη του μοιραίου Airbus της Germanwings

BORIS HORVAT via Getty Images
Journalists wait on March 26, 2015 on an air base in Seyne-les-Alpes, French Alps two days after a Germanwings Airbus A320 smashed into the French Alps, killing all 150 people on board. One of the two pilots on the Germanwings flight that crashed in the French Alps was locked out of the cockpit before the plane went down, killing 150 people, a source close to the investigation told AFP on March 26. All 150 people on board, including two babies and 16 German school exchange pupils, died when the

Ο κυβερνήτης του μοιραίου αεροσκάφους της Germanwings σύμφωνα με τον Independent ήταν ο Patrick Sonderheimer και ήταν παντρεμένος με δύο παιδιά.

Σύμφωνα με την Indepenent, ο άνδρας ήταν έμπειρος κυβερνήτης με πάνω από 6.000 ώρες πτήσης σε αεροσκάφη τύπου A320.

Ο Sonderheimer, για τον οποίο στη δημοσιότητα είχε δοθεί μόνο το όνομα Patrick S., εργαζόταν στην Lufthansa για δέκα χρόνια, ενώ πετούσε με την θυγατρική της, Germanwings, από τον Μάιο του 2014.

Από τη πλευρά του ο επικεφαλής της Lufthansa Κάρστεν Σπορ ανέφερε: "Δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη" για τους λόγους που ώθησαν τον συγκυβερνήτη του Airbus A320 της γερμανικής εταιρείας Germanwings να ρίξει το αεροπλάνο στο βουνό".

"Ακόμη και στους χειρότερους εφιάλτες μας, ποτέ δεν θα φανταζόμασταν ότι θα μπορούσε να συμβεί μια τέτοια τραγωδία", είπε ο Σπορ, συγκρατώντας τους λυγμούς του, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Κολωνία.

"Είμαστε αποσβολωμένοι εδώ στη Lufthansa, εδώ στη Germanwings", υπογράμμισε.

"Δεν έχουμε την παραμικρή ένδειξη για το τι θα μπορούσε να ωθήσει τον συγκυβερνήτη σε αυτήν τη φρικτή πράξη", συνέχισε ο Σπορ δύο ώρες αφότου οι γαλλικές αρχές αποκάλυψαν ότι ο συγκυβερνήτης Αντρέας Λούμπιτς, 28 ετών, κατά πάσα πιθανότητα προκάλεσε σκόπιμα τη συντριβή του αεροσκάφους στις γαλλικές Άλπεις, σκοτώνοντας τους 150 ανθρώπους που επέβαιναν σε αυτό.

"Κανένα σύστημα στον κόσμο δεν θα μπορούσε να εμποδίσει" την πράξη του συγκυβερνήτη. "Όποια κι αν είναι τα μέτρα ασφαλείας σε μια εταιρεία, όσο αυστηρές κι αν είναι οι διαδικασίες, τίποτα δεν θα μπορούσε να εμποδίσει μια τέτοια μεμονωμένη ενέργεια", τόνισε ο Σπορ.

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ και την Indepenent)

Sponsored Post