Το ελληνικό σουβλάκι είναι...δανέζικο

Το ελληνικό σουβλάκι είναι...δανέζικο
sooc

Σουβλάκι...εισαγόμενο καταναλώνουμε οι Έλληνες, αφού το κρέας που χρησιμοποιείται για την παρασκευή του εθνικού μας junk food, έρχεται από το εξωτερικό.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας “Το Βήμα” η πρώτη ύλη για τα σουβλάκια είναι παραγωγής Δανίας, Ολλανδίας και Γερμανίας. Οι εισαγωγές κρέατος το 2013 ανήλθαν στα 1.110.000.000 ευρώ και σε ανάλογα επίπεδα κινήθηκαν και το 2014 ενώ κάθε χρόνο οι Έλληνες καταναλώνουμε περίπου 300.000 τόνους χοιρινό εκ των οποίων 190.000 είναι εισαγόμενοι.

Οι κύριοι προμηθευτές μας είναι η δανέζικη Danish Crown, η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εταιρεία και δεύτερη στον κόσμο σε παραγωγή χοιρινού, η ολλανδική Vion, βασικός προμηθευτής της ολλανδικής και γερμανικής αγοράς, όπου διαθέτει μονάδα παραγωγής και η γερμανική Tonnies, η μεγαλύτερη εταιρεία του κλάδου στη Γερμανία.

Δημοφιλή