ΚΟΙΝΩΝΙΑ
05/09/2016 09:04 EEST

Το «Mentaleaty» στον Κεραμεικό δείχνει τον δρόμο για να βελτιώσουμε την διατροφή μας και τον κόσμο μας

Την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου ο Κοινωνικός Συνεταιρισμός Περιορισμένης Ευθύνης «ΑΘΗΝΑ-ΕΛΠΙΣ» θα παρουσιάσει την εναλλακτική του πρόταση για νόστιμο και θρεπτικό φαγητό με το όνομα «Mentaleaty» στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου στον Κεραμεικό.

Η φιλοσοφία Mentaleaty έχει στο επίκεντρο της την υγεία, προσφέροντας θρεπτικό και γευστικό φαγητό με φρέσκα υλικά, φροντίζοντας την υγιεινή διατροφή. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται επιλέγονται την ίδια ημέρα, δεν περιέχουν υδρογονωμένα φυτικά έλαια, ενώ δεν χρησιμοποιούνται ενισχυτικά γεύσης.

Το Mentaleaty έχει ενσωματώσει επίσης δύο πολύ σημαντικούς οικολογικούς κανόνες: Πρώτον, ανακυκλώνει το λάδι που χρησιμοποιείται κάθε φορά, ώστε να αξιοποιηθεί για την παραγωγή βιακαυσίμων. Δεύτερον, διανέμει το φαγητό με ποδήλατα και όχι με μηχανάκια για τον περιορισμό του θορύβου και των ρύπων στην ατμόσφαιρα. Η οικολογική διανομή γίνεται από τους ποδηλάτες της εταιρίας Bondex.

Πίσω από την ιδέα του Mentaleaty υπάρχει η πεποίθηση ότι μέσω της διατροφής οι άνθρωποι μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο.

«Στηρίζοντας την ψυχική υγεία (mental health) μέσω του φαγητού (eat), αλλάζουμε νοοτροπία (mentality)», είναι το σύνθημά τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Mentaleaty ενσωματώνει στην εργασία άτομα από ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, παρέχοντας ίσες ευκαιρίες απασχόλησης και προτάσσοντας τη βιωσιμότητα της επιχείρησης και τη μεγέθυνσή για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Τα κέρδη από το Mentaleaty επανεπενδύονται στον Κοινωνικό Συνεταιρισμό «Αθηνά-Ελπίς» (Κοι.Σ.Π.Ε.) που υποστηρίζει την ευημερία των ανθρώπων με ψυχοκοινωνικά προβλήματα μέσω επιχειρηματικών δράσεων.

Λίγα λόγια για τον Κοινωνικό Συνεταιρισμό Περιορισμένης Ευθύνης «ΑΘΗΝΑ_ΕΛΠΙΣ» (Κοι.Σ.Π.Ε.)

Ο Κοινωνικός Συνεταιρισμός Περιορισμένης Ευθύνης (Κοι.Σ.Π.Ε.) «Αθηνά-Ελπίς» είναι μία Κοινωνική Επιχείρηση, η οποία Ιδρύθηκε το 2011, κόντρα στην ανεργία και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Σκοπός του -όπως και όλων των Κοι.Σ.Π.Ε.- είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας για άτομα από Ευπαθείς Κοινωνικά Ομάδες (Ε.Κ.Ο.).

Στόχος του είναι η εργασιακή ένταξη/επανένταξη και η ψυχοκοινωνική αποκατάσταση ατόμων με σοβαρά ψυχοκοινωνικά προβλήματα. Σήμερα, στον Συνεταιρισμό εργάζονται 22 άτομα εκ των οποίων τα 14 είναι άτομα από Ε.Κ.Ο.

Η λειτουργία του «Αθηνά – Ελπίς» στηρίζεται στην φιλοσοφία «Επιχειρούμε με Κοινωνικό Προσανατολισμό», με το όποιο κέρδος να επανατοποθετείται στην κοινωνική επιχείρηση. Οι θέσεις εργασίας κατανέμονται ισότιμα τόσο σε άτομα από ευπαθείς κοινωνικά ομάδες όσο και από τον γενικό πληθυσμό.

Οι επιχειρηματικές δραστηριότητες του Συνεταιρισμού περιλαμβάνουν:

  • Υπηρεσίες ψυχοκοινωνικης αποκατάστασης – υπηρεσίες επαγγελματικής ένταξης και υποστήριξης στους χώρους εργασίας.
  • Συνεργείο καθαρισμού & διαχείρισης πρασίνου το οποίο προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες, με αξιοπιστία, συνέπεια σε χαμηλό κόστος.
  • Φωτοτυπικό κέντρο στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας 196 εντός της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας.
  • Το Ακτ Café εντός της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων Άκτιος στην Αγία Παρασκευή.
  • Το Luna Catering που παρέχει υπηρεσίες μαζικής εστίασης.
  • Το εστιατόριο Mentaleaty με ασιατικό φαγητό στον Κεραμεικό.

Η λειτουργία του Κοι.Σ.Π.Ε. υποστηρίχθηκε από την Ευρωπαική Ένωση διότι αποτελεί Μονάδα Ψυχικής Υγείας που στηρίζει ενεργά και αποτελεσματικά άτομα με ψυχοκοινωνικά προβλήματα μεριμνώντας δραστικά για την βελτίωση της ψυχικής τους υγείας και της θεραπευτικής τους υποστήριξης.

Μάθετε περισσότερα για τον Κοι.Σ.Π.Ε. «Αθηνά Ελπίς» και περισσότερα για τους Κοι.Σ.Π.Ε.

Mentaleaty

Διεύθυνση: Μεγάλου Αλεξάνδρου 114 – 118, Κεραμεικός

Τηλέφωνο: 2130405430

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη - Κυριακή, 14.00 – 00.00

Sponsored Post