Γιάννης Τράγκας: Εντός 20 ημερών από την κοινοποίηση του πορίσματος θα ζητήσει δικαστικά την αποδέσμευση της περιουσίας

Ο γιός του εκδότη - δημοσιογράφου, αποδεχόμενος την κληρονομία με το ευεργέτημα της απογραφής, ουσιαστικά καθίσταται και ο ίδιος ελεγχόμενος.
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου
Eurokinisi

Τη δικαστική αποδέσμευση του μεριδίου από την περιουσία που του αναλογεί από το κληροδότημα του Γιώργου Τράγκα, θα διεκδικήσει με προσφυγή του στις δικαστικές αρχές ο πρωτότοκος γιός του Γιάννης. Η διαδικασία μπορεί να κινηθεί εντός 20 ημερών από την κοινοποίηση του πορίσματος δέσμευσης της περιουσίας.

Ο γιός του εκδότη – δημοσιογράφου, αποδεχόμενος την κληρονομία με το ευεργέτημα της απογραφής, ουσιαστικά καθίσταται και ο ίδιος ελεγχόμενος για την προέλευσή της στην έρευνα που ξεκινά η Οικονομική Εισαγγελία. Το πόρισμα αναφέρεται σε ενδεχόμενα αδικήματα, όπως το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, η φοροδιαφυγή, η εκβίαση και η απιστία σχετικά με τυχόν διαγραφές δανείων.

Οι γιοί του εκδότη αυτή τη στιγμή δεν έχουν ποινική εμπλοκή, αντίθετα ήδη δεσμεύθηκε η προσωπική περιουσία της συζύγου του και δυο συνεργατών του που εμφανίζονται σε εταιρίες του.

Αποποιήθηκε την περιουσία του Γιώργου Τράγκα ο γιος του, Φρέντυ

Όπως έγραψε εγκαίρως το dikastiko.gr, ο μικρότερος γιος του Γιώργου Τράγκα, Φρέντυ, προχώρησε σε μια κίνηση αποποίησης της κληρονομιάς, επιλέγοντας να απομακρυνθεί τόσο από την περιουσία, όσο και από τους άλλους δυο κληρονόμους, το αδελφό του Γιάννη και την σύζυγο του πάτερα του Μαρία.

Στη δήλωσή του δια του δικηγόρου του Θέμη Σοφού, αναφέρει πως δεν είχε καμία “γνώση και ανάμειξη στον εν γένει επαγγελματικό βίο και δραστηριότητα του πατέρα του”, χαρακτηρίζει την απόφασή του οριστική και δηλώνει στη διάθεση των αρχών:

“Ο εντολέας μας κ. Ευθύμιος – Φρειδερίκος Τράγκας του Γεωργίου ανακοινώνει ότι δεν επιθυμεί την επαγωγή της κληρονομιαίας περιουσίας σε αυτόν και αποποιείται νομίμως κάθε περιουσιακό στοιχείο, που περιέρχεται σε αυτόν εκ της διαθήκης του εκλιπόντος αγαπημένου πατέρα του Γιώργου Τράγκα, είτε στην Ελλάδα είτε σε οποιοδήποτε άλλο κράτος. Η παντελής έλλειψη γνώσης και ανάμειξής του στον εν γένει επαγγελματικό βίο και δραστηριότητα του πατέρα του συνετέλεσε, μεταξύ άλλων, στη λήψη της οριστικής απόφασης περί αποποίησης της επαχθείσης κληρονομίας. Δηλώνει ότι θέτει εαυτόν στη διάθεση των πάσης φύσεως ελεγκτικών Αρχών. Στη μνήμη του πατέρα του ο εντολέας μας κατέθεσε χθες 6 Ιουνίου 2022, ένα συμβολικό χρηματικό ποσόν υπέρ της Ελληνικής Εταιρείας Αποκαταστάσεως Αναπήρων Παιδιών (ΕΛΕΠΑΠ).

Αθήνα, την 7 Ιουνίου 2022

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος

Θέμης Σοφός, Δ.Ν. – Δικηγόρος”

Νικ. Αγαπηνός: Ο δημοσιογράφος αθωώθηκε σε όλα τα δικαστήρια

Ο δικηγόρος Νίκος Αγαπηνός που είναι νομικός παραστάτης του ενός εκ των δύο γιών του δημοσιογράφου προχώρησε σε νέες αποκαλύψεις για την περιουσία του Γιώργου Τράγκα

Στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» του ΑΝΤ1, ερωτηθείς σχετικά με δημοσιεύματα, που επικαλούμενα το πόρισμα της Αρχής για την καταπολέμηση του «μαύρου χρήματος», υποστηρίζουν πως ο Γιώργος Τράγκας ταξίδεψε κάποια στιγμή στο εξωτερικό, μεταφέροντας μεγάλη ποσότητα ράβδων χρυσού, ο κ. Αγαπηνός είπε πως δεν έχει «εικόνα» για το εν λόγω περιστατικό, ενώ εξέφρασε την αγανάκτηση του, όπως είπε, διότι γίνεται διαρροή πορισμάτων από τις επίσημες Αρχές προς τα ΜΜΕ, πριν αυτά φθάσουν στα χέρια των ενδιαφερόμενων.

«Δεν έχει σημασία αν είναι μετρητά ή ακίνητα κτλ., υπάρχει μια αποτίμηση της περιουσίας του Γιώργου Τράγκα, η οποία θα είναι πιστεύω στα 25-30 εκατομμύρια ευρώ», είπε ο κ. Αγαπηνός, σημειώνοντας πως «στις ΗΠΑ και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η αντικειμενική με την εμπορική αξία είναι η ίδια, δεν είναι όπως στην Ελλάδα».

Ακόμη, ο συνήγορος του Γιάννη Τράγκα επεσήμανε πως «είναι απορίας άξιον ότι όλα αυτά τα διερωτόμαστε όλοι μετά θάνατον. Ο εκλιπών δεν είχε κρύψει ποτέ ότι κατοικούσε στο Μονακό, ότι είχε σπίτι στην Νίκαια (της Γαλλίς) κτλ.».

«Ο Γιώργος Τράγκας είχε πολύ υψηλά έσοδα από το 2000 και μετά, από επιχειρήσεις και διάφορες δραστηριότητες. Ο Γιώργος Τράγκας ήταν μονίμως στο στόχαστρο φορολογικού ελέγχου τα τελευταία χρόνια και απηλλάγη και αθωώθηκε σε όλα τα δικαστήρια. Έχω απόφαση που αναφέρει ότι ο εκλιπών έχει αθωωθεί αμετακλήτως για όλα», είπε ο κ. Αγαπηνός.

Όπως αποκάλυψε ο δικηγόρος, «από το 2015-2016 και μετά ο Γιώργος Τράγκας δεν είχε υποχρέωση να υποβάλλει πόθεν έσχες».

«Η δέσμευση της περιουσίας που άφησε ο Γιώργος Τράγκας έγινε με τέτοιο τρόπο, δηλαδή με απόφαση του Προέδρου της Αρχής, που έχει τον χαρακτήρα του επείγοντος, διότι κινδυνεύει το Δημόσιο να χάσει χρήματα. Εδώ δεν υπάρχει τέτοιος φόβος, καθώς δεν υπάρχει καν αποδοχή της κληρονομίας», είπε ο κ Αγαπηνός, εκτιμώντας πως «θα υπάρξει αποδέσμευση όλης της περιουσίας του Γιώργου Τράγκα και σύντομα», ενώ σημείωσε πως «δεν πρέπει να γίνεται η δέσμευση, απλώς για να γινόμαστε αρεστοί στην κοινή γνώμη».

Πηγή:dikastiko.gr