ΔΙΕΘΝΕΣ
17/12/2018 15:32 EET

Google: Επενδύει 1 δισ. δολάρια στη Νέα Υόρκη προσφέροντας χιλιάδες θέσεις εργασίας

Reuters

Η Alphabet, μητρική εταιρεία της Google, ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει περισσότερα από 1 δισ. δολάρια για τη δημιουργία νέου χώρου στη Νέα Υόρκη.

Το νέο «Google Hudson Square» θα στεγαστεί στην οδό Hudson στο Μανχάταν. Ελπίζει να αρχίσει να μετακινηθεί στις εγκαταστάσεις της μέχρι το 2022. Το εγχείρημα αυτό θα δημιουργήσει περισσότερες από 25.000 θέσεις εργασίας.

Αλλά και η Amazon είχε ενημερώσει ότι επιλέγει τη Νέα Υόρκη για τα δεύτερα κεντρικά γραφεία της.  

Όπως μεταδίδει το Reuters, τον Μάρτιο η Google είχε ανακοινώσει την αγορά του Manhattan Chelsea Market, έναντι 2,4 δισ. δολαρίων.

Η εγκατάσταση, της οποίας η έκταση είναι 1,7 εκατ. τετραγωνικά πόδια, θα έχει πρωταρχική θέση στην παγκόσμια επιχειρηματική οργάνωση της εταιρείας.

«Όταν ήρθαμε στη Νέα Υόρκη πριν από δύο δεκαετίες, ήταν τα πρώτα μας γραφεία εκτός Καλιφόρνιας. Σήμερα είναι το σπίτι για περισσότερους από 7.000 εργαζομένους, που μιλούν 50 διαφορετικές γλώσσες και εργάζονται σε ένα εύρος θεμάτων, συμπεριλαμβανομένων της Αναζήτησης, των Διαφημίσεων, των Χαρτών, του YouTube, του Cloud, των Πωλήσεων κ.τ.λ.» , σημειώνεται σε ανακοίνωση της εταιρείας.

(Με πληροφορίες από Reuters, NY Times

Sponsored Post