ΔΙΕΘΝΕΣ
26/12/2016 13:17 EET | Updated 26/12/2016 13:33 EET

Οι 5 πιο ανατριχιαστικές στιγμές με ζώα το 2016 σύμφωνα με το National Geografic

GK Hart/Vikki Hart via Getty Images
Cockroach Running

Δεν θα τα καταφέρετε να στρέψετε το βλέμμα σας αλλού. Θα το προσπαθήσετε αλλά μάταια. Το National Geographic προσέφερε φέτος και μξερικές εικόνες από την άγρια φύση οι οποίες είναι ανατριχιαστικές.

Αυτά είναι τα πέντε βίντεο τα οποία το National Geografic γύρισε και βάφτισε ώς τα πιο αποκρουστικά βίντεο του 2016

Αντίστροφη μέτρηση:

5) Η αράχνη που σέρνει ένα ποντίκι μέσα στο σπίτι

Ήταν ένα πρωινό τον περασμένο Οκτώβριο όταν ο Jason Womal στην Αυστραλία ετοιμαζόταν να φύγει το γραφείο του. Ο γείτονάς του όμως τον διέκοψε καλώντας τον δει κάτι «τρομερό», όπως το χαρακτήρισε. Επρόκειτο για μία τεράστια αράχνη-κυνηγό η οποία κουβαλούσε ένα πλέον νεκρό ποντίκι ενώ διέσχιζε την επιφάνεια του ψυγείου του γείτονα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αυστραλία έχει 94 είδη αράχνης - κυνηγού, οι οποίες είναι τεράστιες και τριχωτές.

4) Οι κατσαρίδες μπορούν να περάσουν από παντού

Οι κατσαρίδες μπορούν να χωρέσουν σε άνοιγμα που ισοδυναμεί με το πάχος ενός δίλεπτου νομίσματος σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο, να αντέξουν πίεση έως και 900 φορές το βάρος τους και να τρέξουν έως και 200 μίλια την ώρα! Και εάν δεν έχετε λιποθυμήσει από την αηδία οι επιστήμονες έχουν καταγράψει όλα τα παραπάνω σε ένα βίντεο.

Εάν αναρωτιέστε γιατί είναι χρήσιμο για έναν επιστήνα από το Berkeley να εξετάζει πόσο βάρος αντέχουν οι κατσαρίδες η απάντηση είναι απλή: γιατί προσπαθούν να κατασκευάσουν ρομπότ τα οποία θα μπορούν να μπορούν χωρούν από πολύ μικρές εσοχές.

3) Πύθωνας τρώει αλλά κάνει εμετό μία αντιλόπη

Ο κακόμοιρος ο πύθωνας στην Ινδία μόλις έχασε το μεσημεριανό του. Και τι μεσημεριανό! Το φίδι, πιθανότατα Βιρμανέζικος πύθωνας προσπαθούσε να φάει μία ολόκληρη αντιλόπη όταν κόσμος αντιλήφθηκε τι συμβαίνει και συγκεντρώθηκαν γύρω από το φίδι το οποίο δεν άντεξε από το φόβο του (!) και έκανε εμετό την αντιλόπη διακόπτωντας τη διαδικασία της πέψης. Αξίζε να σημειωθεί ότι τα ερπετά όταν αισθάνονται φόβο αναζητούν γρήγορη διαφυγή. Όταν κάποιες φορές κάποια φίδια - όπως το συγκεριμένο - καταναλώνουν τόσο μεγάλα γεύματα (σσ λίγες φορές συμβαίνει σε ένα έτος) είναι πολύ δύσκολο να μετακινηθούν γρήγορα μακριά από ο,τιδήποτε τα τρομάζει.

2) Ακόμη και οι βάτραχοι είναι αποκρουστικοί

Από ό,τι φαίνεται οι αρσενικοί βάτραχοι την περίοδο του ζευγαρώματος αρπάζουν ο,τιδήποτε βρουν μπροστά τους ακόμη και άλλους νεκρούς βατράχους. Αυτή τη «συμπεριφορά» η κάμερα την «έπιασε» στην Ιταλία αλλά το λάθος αυτό έχει συμβεί και στη στεριά. Τον περασμένο Απρίλιο, βιολόγοι στην Ινδία έπιασαν επ' αυτοφόρω βάτραχο οποίος προσπαθούσε να ζευγαρώσει με θηλυκό νεκρό βάτραχο.

Ως εξήγηση οι επιστήμονες βρίσκουν πως το πιο πιθανό είναι να τον προσέλυσαν οι χημικές ουσίες της φερομόνης που το θηλυκό είχε εκκρίνει πριν πεθάνει.

1) Εικόνες μέσα από ένα νεκρό ζώο που το κατασπαράζουν γύπες

Mε ένα αποκλειστικό βίντεο το National Georgrafic μας προσέφερε την ευκαιρία να δούμε τους γύπες από πολύ κοντά. Ο φωτορεπόρτερ Charlie Hamilton James προσπάθησε τον περασμένο Ιανουάριο να τους κινηματογραφήσει τοποθετώντας αρχικά την κάμερα στο κεφάλι ενός νεκρού γκνου. Όμως οι γύπες είναι έξυπνοι και ιδιαιτέρως παρατηρητικοί. Όταν αντιλήφθηκαν την κάμερα απομακρύνθηκαν αμέσως. Ο James τα κατάφερε όταν έκρυψε την κάμερα μέσα στο στομάχι μίας επίσης νεκρής ζέβρας και έτσι όλοι είδαμε από πολύ κοντά τι συμβαίνει όταν οι γύπες κατασπάραζουν νεκρά ζώα.

Πηγή: National Geografic

Sponsored Post