ΕΙΔΗΣΕΙΣ
10/05/2017 14:13 EEST | Updated 10/05/2017 14:13 EEST

Ο θρήνος μιας μαμάς μαϊμούς σε δάσος της Ινδίας

Τον γύρο του κόσμου κάνει η φωτογραφία μιας μαϊμούς που φαίνεται να θρηνεί κρατώντας το φαινομενικά νεκρό παιδί στα χέρια της.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε στην Ινδία από τον 31χρονο φωτογράφο Αβινάς Λόντι, ο οποίος εξήγησε ότι το θηλυκό ζώο ήταν απίστευτα στρεσαρισμένο. Το μικρό μαϊμουδάκι είχε χάσει τις αισθήσεις του, μετά από πτώση στο έδαφος, και φαινόταν να μην βρίσκεται στην ζωή. Η μητέρα του το κρατούσε στα χέρια της και φώναζε φανερά αναστατωμένη.

«Μια τέτοια στιγμή είναι σπάνια, ειδικά με τα ζώα», εξηγεί ο φωτογράφος.

Σύμφωνα όμως με τον Λόντι, η ιστορία έχει καλό τέλος: το μαϊμουδάκι επανέκτησε τις αισθήσεις του και στάθηκε στα πόδια του. Η συγκεκριμένη φωτογραφία μας υπενθυμίζει ότι και τα ζώα αισθάνονται την απώλεια και θρηνούν τον θάνατο.

Κατά καιρούς έχουν δημοσιευτεί βίντεο με σκύλους και γάτες που προσπαθούν να επαναφέρουν στην ζωή τους συντρόφους τους, όμως δεν είναι μόνο τα κατοικίδια ζώα εκείνα που αντιδρούν κατ' αυτό τον τρόπο.

Υπενθυμίζουμε πως το BBC Earth είχε πρόσφατα αφήσει ένα ομοίωμα μαϊμούς κοντά σε μια ομάδα κερκοπιθήκων. Το ομοίωμα κατά λάθος έπεσε στο έδαφος από μεγάλο ύψος και οι κερκοπίθηκοι πίστεψαν πως πέθανε. Η κάμερα τους είχε καταγράψει να πενθούν τον «θάνατο» της ψεύτικης μαϊμούς.

Sponsored Post