ΕΙΔΗΣΕΙΣ
06/02/2016 03:32 EET

Βρήκαμε τα 10 υποψήφια τραγούδια για την ελληνική συμμετοχή στη Eurovision 2016

eurovision 2016

Μιας και όλα πάνε περίφημα στην χώρα μας και οι ως Έλληνες διανύουμε μία από τις καλύτερες περιόδους στην ιστορία μας, σε κάθε τομέα, αποφασίσαμε να λάβουμε και φέτος μέρος στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Επειδή όμως κάθε μας δράση πρέπει να έχει και ένα κοινωνικό μήνυμα από πίσω -γιατί, άλλωστε, είναι στο DNA του Έλληνα να παραδίδει μαθήματα παιδείας και πολιτισμού- ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Διονύσης Τσακνής αποκάλυψε πρόσφατα πως το κομμάτι που θα επιλεχθεί (με απευθείας ανάθεση) θα έχει έθνικ στοιχεία ενώ από τον ημιτελικό της 10ης Μαΐου θα απουσιάζουν οι προκλητικές εμφανίσεις και οι χορευτές.

Ο κ. Τσακνής είπε συγκεκριμένα πως: «Αυτά μπορούν να τα προσφέρουν άλλες χώρες και καλύτερα από εμάς. Και το σόου πάνω στη σκηνή και τις εκθαμβωτικές εμφανίσεις. Η Ελλάδα, όμως, δεν βρίσκεται και δεν βιώνει αυτή τη φάση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα πάμε με ένα λυπητερό τραγούδι. Αντιθέτως θα συμμετάσχουμε με ένα αισιόδοξο κομμάτι, ξεσηκωτικό, αλλά με ελληνική μελωδία και στίχο και θα μιλήσουμε για όσα ζει ο ελληνικός λαός με τα σκληρά οικονομικά μέτρα και για τον αγώνα των προσφύγων, δίνοντας μαθήματα ανθρωπιάς στην οικουμένη».

Θέλοντας λοιπόν να συνεισφέρουμε στον ιερό αυτό σκοπό, σκεφτήκαμε μερικούς τίτλους τραγουδιών που ταιριάζουν «γάντι» στις άνωθεν προδιαγραφές και ίσως να φανούν χρήσιμοι στους υποψήφιους δημιουργούς του άσματος που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Στοκχόλμη τον Μάιο.

Σας τους παρουσιάζουμε παρακάτω για να ψηφίσετε το δικό σας αγαπημένο. Άντε και καλή μας τύχη. Γενικότερα.