ΕΙΔΗΣΕΙΣ
28/04/2015 08:50 EEST

Webby Awards 2015: Τα κορίτσια, το Tinder και το χιούμορ οι μεγάλοι νικητές των βραβείων του ίντερνετ

Steve Sands via Getty Images
NEW YORK, NY - OCTOBER 08: Ellie Kemper films 'The Unbreakable Kimmy Schmidt' on October 8, 2014 in New York City. (Photo by Steve Sands/GC Images)

Τα ετήσια βραβεία Webby απονεμήθηκαν και φέτος σε αυτούς που κατάφεραν με τη δουλειά τους να κάνουν τη διαφορά στο παγκόσμιο ίντερνετ, να γίνουν θέμα συζήτησης, να επικοινωνήσουν ένα σημαντικό μήνυμα, να διασκεδάσουν τον κόσμο και να αγαπηθούν από το κοινό.

Οι νικητές εκλέχθηκαν από την Διεθνή Ακαδημία Ψηφιακών Τεχνών και Επιστημών (International Academy of Digital Arts and Sciences) της οποίας κριτές είναι, μεταξύ άλλων, ο διάσημος παρουσιαστής και κωμικός Conan O'Brien, ο ιδρυτής του Tumblr, David Karp και η Ariana Huffington. Επίσης, 500.000 άτομα από περισσότερες από 200 χώρες έδωσαν τη ψήφο τους για την εκλογή του νικητή για το People's Voice Webby Award.

Χωρίς άλλες εισαγωγές, λοιπόν, πάνε να δούμε μερικούς από τους μεγάλους νικητές των Webby Awards 2015. Μερικούς, γιατί συνολικά δεν είναι 15-20 άτομα όπως στις περισσότερες τελετές, αλλά... 344. Μπορείτε να τους δείτε όλους αναλυτικά εδώ.

Η καμπάνια της Always, #LikeAGirl κέρδισε 11 βραβεία, μεταξύ των οποίων αυτά για Best Viral Marketing και Online Commercials (interactive advertising media).

Ο Jimmy Fallon κέρδισε το Webby για Best Entertainment App, αλλά και το People's Voice Award, ενώ η εκπομπή του, The Tonight Show, κέρδισε το Webby για Best Television Website.

Ο Jimmy Kimmel, από την άλλη, κέρδισε το Webby για Best Viral (Online Film & Video) για τα διάσημα «Mean Tweets» αλλά και το People's Voice Award για το σκετς με τις φάρσες σε παιδιά στο Halloween («Halloween Candy Prank»).

Οι πρωταγωνιστές της καταπληκτικής σειράς του Netflix, «Unbreakable Kimmy Schmidt», Ellie Kemper και Titus Burgess, κέρδισαν τα Special Achievement Webby Awards για Best Actress και Best Actor, αντίστοιχα.

Η Chelsea Peretti τιμήθηκε με το Special Achievement Webby για Outstanding Comedic Performance, για τη δουλειά της στην σειρά Chelsea Peretti: One of the Greats -επίσης του Netflix.

Το Funny or Die κέρδισε το τρίτο συνεχόμενο Webby Award για Best Humor Website.

Ο όμιλος Vice Media κέρδισε 10 Webby Awards: Best Writing (editorial), Fashion, Beauty, Sports in Websites, Best Scripted Branded Entertainment, News & Politics: Series, News & Politics: Individual Episode, Documentary: Series, Documentary: Individual Episode and Scripted (online film and video).

Το ALS Ice Bucket Challenge κέρδισε το Special Achievement Award για την επιτυχία του να δημιουργήσει ένα παγκόσμιο viral φαινόμενο με φιλανθρωπικό σκοπό, να ευαισθητοποιήσει άπειρο κόσμο και να συγκεντρώσει περισσότερα από $220εκ. για την μάχη κατά του ALS.

Το Tinder κέρδισε το Webby για Breakout of the Year.

Οι συνιδρυτές του Wired, Louis Rossetto και Jane Metcalfe, τιμήθηκαν με το Lifetime Achievement Award.

Το Webby για Best How-to and DIY (online film & video), κέρδισε το Jamie Oliver's Food Tube.

Το SoundCloud κέρδισε το Webby για Best Music App, ενώ Best Animals Social βγήκε, ποιος άλλος, η Grumpy Cat.

Το βραβείο για Best Individual Performance πήγε στο College Humor για το ξεκαρδιστικό «If Google Was a Guy».

Η επίσημη τελετή απονομής των βραβείων θα πραγματοποιηθεί στις 18 Μαΐου στο Cipriani Wall Street, στην Νέα Υόρκη, με οικοδεσπότη τον κωμικό Hannibal Burress, και θα προβληθεί τηλεοπτικά στις 19 Μαΐου στην αμερικάνικη τηλεόραση.