ΔΙΕΘΝΕΣ
23/05/2015 10:45 EEST | Updated 23/05/2015 13:36 EEST

Γουατεμάλα: Φρίκη καθώς όχλος λίντσαρε και έκαψε ζωντανή 16χρονη κοπέλα

Youtube

Στη Γουατεμάλα, μια κοπέλα 16χρονών, που κατηγορούνταν πως είχε σκοτώσει έναν οδηγό ταξί, λιντσαρίστηκε από όχλο και κάηκε ζωντανή.

Ένα φρικιαστικό βίντεο (το οποίο η HuffPost Greece δεν δημοσιεύει), δείχνει τις σοκαριστικές στιγμές που βίωσε το κορίτσι έως και το θάνατο του ενώ απεικονίζει ένα πλήθος ανθρώπων να επιτίθεται, αρχικά, με κλωτσιές και γροθιές εναντίον του. Στη συνέχεια, ένας από τους επιτιθέμενους λούζει την νεαρή κοπέλα με βενζίνη (!) και της βάζει φωτιά. Όπως είναι φυσικό, η κοπέλα σφαδάζει από τον πόνο και πεθαίνει.

Το περιστατικό έλαβε χώρα σε ένα χωριό, στη περιφέρεια του Rio Bravo, στη Γουατεμάλα. Σύμφωνα με την εφημερίδα της χώρας, Tiempo, το κορίτσι κατηγορούνταν πως, από κοινού με άλλους, είχαν δολοφονήσει τον οδηγό ταξί Carlos Enrique Gonzalez Noriega, 68 χρόνων.

Όπως σημειώνεται, μετά την δολοφονία, oι δράστες επιχείρησαν να ξεφύγουν, αλλά η κοπέλα δεν τα κατάφερε.

Το πλέον σοκαριστικό είναι πως στο βίντεο εμφανίζονται νεαρά παιδιά, μικρότερα και από την ίδια την 16χρονη καθώς και πολύ ηλικιωμένες γυναίκες, να παρακολουθούν τον ξυλοδαρμό και τη φρικτή θανάτωση της κοπέλας, από τους άνδρες που της επιτίθενται χωρίς να αντιδρουν. Η αστυνομία έφτασε καθυστερημένα στην περιοχή και δεν έχει καταφέρει ακόμη να εξακριβώσει την ταυτότητα της16χρονης.

Να σημειωθεί ότι δεν είναι πρώτη φορά που συμβαίνει ένα τέτοιο περιστατικό στη Γουατεμάλα.

Τον περασμένο Μάρτιο, δύο άνδρες είχαν λιντσαριστεί δημοσίως από πλήθος στο χωριό Saquiyá, αφού κατηγορήθηκαν για την κλοπή ενός αυτοκινήτου. Το πλήθος- που αποτελούνταν από περίπου 150 ανθρώπους- έκαψε τον έναν από τους άνδρες ζωντανό και κρέμασε τον άλλο από ένα δέντρο.

Η χώρα είναι γνωστή για τις βίαιες συμμορίες που δραστηριοποιούνται σε αυτή, με κύριους άξονες παραβατικής δράσης την εμπορία ναρκωτικών και λευκής σαρκός (trafficking), λόγω και της θέσης της χώρας, που βρίσκεται μεταξύ Βόρειας και Νότιας Αμερικής.

Λόγω των συμμοριών, και της αναποτελεσματικής και, συχνότατα, διεφθαρμένης αστυνομίας, η χώρα κατατάσσεται 6η παγκοσμίως όσον αφορά τα ποσοστά δολοφονιών- με λιγότερο από 4% των υποθέσεων που αφορούν ανθρωποκτονία, να διαλευκάνονται.

To βίντεο με τις εικόνες βίας που υφίσταται η 16χρονη κοπέλα υπάρχει στο Διαδίκτυο, ωστόσο, όπως είναι φυσικό, η HuffPost Greece δεν το αναδημοσιεύει.

Sponsored Post