ΔΙΕΘΝΕΣ
05/08/2016 12:38 EEST | Updated 05/08/2016 15:17 EEST

Γυμναστικές ασκήσεις σε δημόσιο χώρο για τους υπουργούς και τον Πρόεδρο του Περού

Με αθλητική περιβολή εμφανίστηκε, ο νέος πρόεδρος του Περού, Pedro Pablo Kuczynski στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και έχοντας είδη επιστρατεύσει γυμναστές τους έστρωσε τους υπουργούς του στη γυμναστική.

11 από τους 19 υπουργούς μαζί με τον Kuczynski, επί μισή ώρα γυμνάστηκαν και χόρεψαν μπροστά στους περαστικούς ενώ ο 77χρονος πρόεδρος- που κατά την προεκλογική εκστρατεία ήρθε αντιμέτωπος με επικριτικά σχόλια για τη ηλικία του- δήλωσε πως αυτή η υπαίθρια γυμναστική του ίδιου και των μελών του υπουργικού συμβουλίου θα πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη.

Δήλωσε δε πως με αφορμή και την διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων θέλει να αναδείξει τα οφέλη της γυμναστικής στους συμπολίτες του, καθώς οι μισοί εξ αυτών είναι υπέρβαροι.

«Θέλουμε υγιή μυαλά σε υγιή σώματα», είπε στους δημοσιογράφους που παρακολούθησαν τις ασκήσεις του υπουργικού συμβουλίου πίσω από τον φράχτη που χωρίζει το δρόμο από την προεδρικό κατοικία. Υποσχέθηκε μάλιστα πως την επόμενη φορά θα προσκληθούν και οι δημοσιογράφοι.

Πηγή: Guardian