ΔΙΕΘΝΕΣ
17/07/2019 15:09 EEST

H Amazon στο «στόχαστρο» νέας έρευνας της ΕΕ

Ωστόσο η εταιρεία έκλεισε συμφωνία με την αρμόδια γερμανική αρχή anti-trust.

SOPA Images via Getty Images

Η Amazon έκλεισε συμφωνία με την αρμόδια αρχή anti-trust της Γερμανίας για αναπροσαρμογή των όρων χρήσης της για «τρίτους» εμπόρους, επιχειρώντας να εξευμενίσει τις ρυθμιστικές αρχές- ενώ η ΕΕ ανακοίνωνε δική της έρευνα πάνω στον κολοσσό του e-commerce.

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Καρτέλ της Γερμανίας ανέφερε την Τετάρτη πως δίνει τέλος στην επτάμηνη έρευνά του, αφού η Amazon συμφώνησε στην τροποποίηση μιας Business Services Agreement που αφορά σε εκατοντάδες χιλιάδες εμπόρους που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα της.

Εντός διαστήματος ωρών, ωστόσο, οι αρμόδιες αρχές anti-trust της ΕΕ ανέφεραν πως θα αρχίσουν τη δική τους έρευνα σχετικά με το αν οι όροι χρήσης της εταιρείας και η χρήση δεδομένων των εμπόρων παραβιάζουν τους κανόνες του ανταγωνισμού.

Οι αλλαγές δεν θα είναι σε εφαρμογή μόνο στη Γερμανία, Νο2 αγορά της Amazon μετά τις ΗΠΑ, αλλά επίσης και στις αγορές της σε Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία, καθώς και σε άλλα sites ανά τον κόσμο στην Αμερική και στην Ασία, σύμφωνα με τη γερμανική αρχή.

Απαντώντας, η Amazon ανέφερε πως οι αλλαγές στη Business Solutions Agreement, που θα τεθούν σε εφαρμογή σε 30 ημέρες, θα διευκρινίζουν τα δικαιώματα και τις ευθύνες των πωλητών, που αντιστοιχούν στο 58% των πωλήσεων φυσικού εμπορεύματος στην πλατφόρμα της.

«Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά, να επενδύουμε πολλά και να εφευρίσκουμε νέα εργαλεία και υπηρεσίες προκειμένου να βοηθάμε τους συνεργάτες μας ανά τον κόσμο να προσεγγίζουν νέους πελάτες και να αναπτύσσουν τις επιχειρήσεις τους» ανέφερε η Amazon.

Η εταιρεία, σχολιάζοντας τα νέα της έρευνας της ΕΕ, ανακοίνωσε πως θα συνεργαστεί πλήρως.