ΔΙΕΘΝΕΣ
29/12/2017 08:59 EET

H Apple ζήτησε συγγνώμη για την επιβράδυνση των παλαιότερων iPhone

Επίσης προσφέρει έκπτωση για αλλαγή μπαταριών και αλλαγές στο iOS

Hamad I Mohammed / Reuters

Συγγνώμη από τους πελάτες της ζήτησε η Apple, μετά τις επικρίσεις που ακολούθησαν την παραδοχή της ότι επιβραδύνει κάποια παλαιότερα μοντέλα iPhone, λόγω προβλημάτων στις μπαταρίες.

Η εταιρεία αναφέρει σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της πως παρέχει πλέον στους κατόχους iPhone 6 και νεώτερων συσκευών τη δυνατότητα να αντικαταστήσουν τις προβληματικές μπαταρίες με μεγάλη έκπτωση (στα 29 δολάρια από τα 79). Επίσης, τονίζει ότι προχωρεί σε μέτρα τα οποία έχουν σκοπό την ανάκτηση της εμπιστοσύνης «οποιουδήποτε ενδεχομένως να έχει αμφισβητήσει τις προθέσεις της Apple», και την αντιμετώπιση των προβληματισμών των πελατών της- μεταξύ αυτών και αλλαγές στο λειτουργικό iOS για να παρέχονται περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση της μπαταρίας της συσκευής.

Σε βάρος της Apple έχουν υποβληθεί οκτώ αγωγές για το ζήτημα στις ΗΠΑ, ενώ διαδικασίες έχουν κινηθεί εναντίον της και στο Ισραήλ και τη Γαλλία. Πολλοί καταναλωτές κατηγορούν την εταιρεία ότι με αυτό τον τρόπο «ενθαρρύνει» τους χρήστες να αγοράσουν νεότερα κινητά τηλέφωνά της όπως το νέο iPhone X. Ορισμένοι χρήστες iPhone εδώ και καιρό είχαν υποπτευθεί ότι η Apple επιβράδυνε επίτηδες τα παλαιότερα μοντέλα, μέσω αλλαγών στο iOS, προκειμένου να τους «σπρώξει» σε νεότερα τηλέφωνα.

Διαβάστε επίσης: 

Η Apple παραδέχτηκε πως επιβραδύνει τα παλιότερα iPhones: Ποιος είναι ο λόγος