LIFE
08/02/2018 14:17 EET

H ελληνική start up που αφήνει τα δικά της θαλάσσια «ίχνη»

aydinmutlu via Getty Images

Μέσα από μια ενεργειακά αυτόνομη συσκευή εντοπισμού θέσης, η Openichnos έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα παρακολούθησης και ελέγχου στόλου σκαφών.

Το Openichnos –Yacht Tracking Services είναι μία λύση έξυπνης και αποδοτικής διαχείρισης ενός στόλου σκαφών, η οποία αποτελείται από μια ενεργειακά αυτόνομη συσκευή εντοπισμού θέσης με παγκόσμια κάλυψη και ένα cloud dashboard για την πλήρη παρακολούθηση του στόλου. Όπως μας εξηγεί ο Γιώργος Κούτρας, ιδρυτής και CEO της εταιρίας, το Openichnos χρησιμοποιεί IoT τεχνολογία αιχμής για να παρέχει μία ολοκληρωμένη λύση παρακολoύθησης για τον κλάδο των σκαφών αναψυχής παγκοσμίως.

Ρωτώντας τον για το σημείο καμπής της δικής τους διαδρομής μας απαντάει πως «έχοντας υλοποιήσει την καινοτόμα ιδέα της ενεργειακής αυτονομίας μιας συσκευής ανίχνευσης, κομβικό σημείο αποτέλεσε η συμβουλή που πήραμε για διεύρυνση των επιλογών προς τον τελικό πελάτη. Το γεγονός ότι σχεδιάζουμε και κατασκευάζουμε μόνοι μας τόσο το hardware όσο και το software, μας έδωσε τη δυνατότητα να ενσωματώσουμε αυτές τις αλλαγές, διευρύνοντας τις τελικές επιλογές ενός χρήστη. Τότε, ουσιαστικά έγινε η μετατροπή από μια απλή λύση ανίχνευσης σε μια αποδοτική και έξυπνη λύση διαχείρισης στόλου».

Τι χρειάζεται όμως για να μετατραπεί μια καινοτόμα ιδέα σε πράξη; Σύμφωνα με τον Γιώργο Κούτρα «Σίγουρα, χρειάζεται να μιλήσεις για αυτή την ιδέα, να συζητήσεις με γνώστες του χώρου στον οποίο απευθύνεται, να έχεις ικανοποιητικό feedback για το κατά πόσο η ιδέα σου όντως θα έχει απήχηση. Το πρώτο πράσινο φως θα πρέπει να συνοδευτεί από μια σειρά ενεργειών με ξεκάθαρα short milestones τα οποία θα σε οδηγήσουν στο να υλοποιήσεις αυτή την ιδέα. Η καθυστέρηση ή η αναβολή για υλοποίηση σε μεταγενέστερο διάστημα οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη μη ολοκλήρωση της.»

Όπως μας εξηγεί, αυτή τη στιγμή, και παρόλο που η επίσημη έναρξη διάθεσης του προϊόντος τους ήταν στη μέση της τουριστικής σεζόν τον Ιούλιο, η λύση του Openichnos –Yacht Tracking Services έχει υιοθετηθεί από αρκετούς fleet operators, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τη συνεργασία με την εταιρεία Kyriacoulis Mediterranean που αποτελεί μία από τους πιο σημαντικότερες εταιρείες στο χώρο. «Όσον αφορά στα επόμενα βήματα μας, το Openichnos –Yacht Tracking Services πλέον εισάγει την προσέγγιση του “Connected Yacht”, ενσωματώνοντας τη διαχείριση αισθητήρων μέσω της συσκευής του, που μπορούν να παρέχουν επιπλέον πληροφορίες σχετικά με τις μπαταρίες, τα καύσιμα και τις καιρικές συνθήκες και οι οποίες έχουν μεγάλο ενδιαφέρον για όλες τις πτυχές του τομέα των μεταφορών. Επιπλέον, η ομάδα μας παράλληλα με τον εμπλουτισμό της ήδη υπάρχουσας λειτουργικότητας με τη δυνατότητα του geofencing για την οριοθέτηση περιοχών προς αποφυγή ή προς έλεγχο καθώς και τη δυνατότητα χρήσης ναυτικών χαρτών, σχεδιάζει μια επέκταση ειδικά για την εξειδικευμένη αγορά της ενοικίασης σκαφών αναψυχής, υιοθετώντας υποβρύχιους αισθητήρες ανίχνευσης συγκρούσεων, και η οποία μπορεί να αποτελέσει πολύτιμη πληροφορία σε περίπτωση διαφορών ζημιών. Επίσης, βασική προτεραιότητα μας είναι η επέκταση των δραστηριοτήτων μας στο εξωτερικό με τη συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις όπως πρόσφατα η “Boot Dusseldorf 2018” και η σύναψη στρατηγικών συμφωνιών για δημιουργία δικτύου πωλήσεων».

Για να κάνετε και εσείς το δικό σας επιχειρηματικό βήμα στον χώρο της τεχνολογίας, χρειάζεστε την κατάλληλη εκκίνηση.

Monty Rakusen via Getty Images

Το Athens Tech College, το εκπαιδευτικό ίδρυμα που συνδέει άμεσα την τεχνολογία με την επιχειρηματικότητα, την εμπειρία με την καινοτομία και τις τεχνολογικές εξελίξεις με τον κόσμο της πραγματικής οικονομίας, μέσα από τα προπτυχιακά και τα μεταπτυχιακά του, προσφέρει στους σπουδαστές του όλη την εμπειρία και την πληροφόρηση, σχετικά με τις ανάγκες της αγοράς στην εποχή της καινοτομίας και του περιβάλλοντος των startups. Οι σύγχρονες εγκαταστάσεις του Athens Tech διαμορφώθηκαν έτσι ώστε να εξυπηρετούν τις ανάγκες των σπουδαστών και να τους παρέχουν τα απαραίτητα εργαλεία για την άριστη διεξαγωγή των σπουδών τους.

Αν λοιπόν θέλετε να δοκιμάσετε τις δυνάμεις σας και να έρθετε ένα βήμα πιο κοντά στο δικό σας όραμα, το Athens Tech College θα σας καθοδηγήσει κατάλληλα και θα σας παρέχει όλα τα εφόδια που χρειάζεστε. Μέσα από το ακαδημαϊκό πρόγραμμα τετράχρονης παρακολούθησης το πρώτο εκπαιδευτικό ίδρυμα στην Ελλάδα προσανατολισμένο σε σπουδές πληροφορικής και τεχνολογίας, με αναγνωρισμένα από το Πανεπιστήμιο του Sheffield, bachelor και master, το Athens Tech College αναλαμβάνει να δημιουργήσει μελλοντικούς επαγγελματίες developers, που θα έχουν τη δυνατότητα να γραψούν με τη σειρά τους τη δική τους ιστορία.

Sponsored Post