ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
20/10/2020 07:10 EEST

H L’oreal κερδίζει τη Γενιά Ζ ως εργοδότης

Ο όμιλος παγκοσμίως λαμβάνει πάνω από 1 εκατομμύριο αιτήσεις και προσλαμβάνει 5.000 μαθητευόμενους και ασκούμενους κάθε χρόνο.

SOPA Images via Getty Images

Την εμπιστοσύνη της Γενιάς Ζ, δηλαδή των σημερινών φοιτητών ή νεαρών επαγγελματιών κέρδισε ο παγκόσμιος ηγέτης της κοσμετολογίας, η L’Oréal, κατακτώντας την 10η θέση στην παγκόσμια κατάταξη Universum 2020 των πιο ελκυστικών εταιρειών για τους φοιτητές και απόφοιτους διοίκησης επιχειρήσεων.

Η L’Oréal είναι η μόνη γαλλική και ευρωπαϊκή εταιρεία που βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα αυτής της υψηλούς κύρους κατάταξης και ανέβηκε δύο θέσεις από την προηγούμενη κατάταξη του 2019.

Σύμφωνα με τη διαδικασία αξιολόγησης, από τον Οκτώβριο του 2019 έως τον Μάρτιο του 2020, περισσότεροι από 235.000 φοιτητές και απόφοιτοι διοίκησης επιχειρήσεων και μηχανολογίας/πληροφορικής από τις 12 μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου (Βραζιλία, Καναδάς, Κίνα, Γαλλία, Γερμανία, Ινδία, Ιταλία, Ιαπωνία, Ρωσία, Νότια Κορέα, Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ, που αθροιστικά αποτελούν το 70% της παγκόσμιας οικονομίας). αξιολόγησαν τους εργοδότες βάσει 40 χαρακτηριστικών, αποκαλύπτοντας τι θεωρούν πιο σημαντικό στην επιλογή του μελλοντικού εργοδότη τους.

Ο όμιλος L’Oreal ανέβηκε επίσης δύο θέσεις, από την 19η στην 17η, στις προτιμήσεις της ομάδας φοιτητών μηχανολογίας/πληροφορικής, γεγονός που την καθιστά ελκυστική και σε ότι αφορά την καινοτομία και τις τεχνολογίες αιχμής.

Σημειώνεται πως ο όμιλος παγκοσμίως λαμβάνει πάνω από 1 εκατομμύριο αιτήσεις και προσλαμβάνει 5.000 μαθητευόμενους και ασκούμενους κάθε χρόνο, πλήθος που μάλιστα συχνά αποτελεί «δεξαμενή» για μετέπειτα μόνιμη πρόσληψη νέων στελεχών.

Ο υπεραιωνόβιος όμιλος L’oreal έχει κάτι από την «ομπρέλα» τους 36 διαφορετικές και αλληλοσυμπληρούμενες μάρκες. Το 2019 παρουσίασε πωλήσεις ύψους 29,87 δισ. ευρώ, ενώ απασχολεί 88.000 άτομα παγκοσμίως.