LIFE

H νέα γενιά φέρνει την ανάπτυξη

Από ιδιαίτερη στόφα, αυτά τα παιδιά της Generation N.

Άλλες ομάδες προτείνουν εναλλακτικούς τρόπους να μετακινoύμαστε, τροφοδοτούν με καινοτόμα εργαλεία την επιστήμη, επιχειρούν αξιοποιώντας την ελληνική παράδοση και συστήνοντάς τη στο εξωτερικό, στοχεύουν ψηλά, δεν πτοούνται, προσπαθούν να διαδώσουν τις αξίες του εθελοντισμού. Και όλοι τους, μα όλοι, παθιάζονται με αυτό που κάνουν και χαίρονται όταν ξεκινά μια νέα μέρα στη δουλειά.

Μαζί τους, χαιρόμαστε κι εμείς, που βοηθούμε να υλοποιηθούν τα video και οι συνεντεύξεις αυτού του project, πέρυσι και φέτος. Γιατί γνωρίζουμε νέους ανθρώπους οι οποίοι αφηγούνται πραγματικές ιστορίες που μας κάνουν αισιόδοξους, συνδυάζουν τον ενθουσιασμό με τη γνώση και δεν φοβούνται την αναμέτρηση με τα όρια. Οι περισσότεροι όχι μόνο είναι εξοικειωμένοι με ό,τι σημαντικό γίνεται στον τομέα τους από τις μεγαλύτερες εταιρείες και τα ερευνητικά κέντρα του πλανήτη, αλλά έχουν, δικαίως, την αυτοπεποίθηση ότι είναι σε θέση να συνδιαμορφώσουν αυτές τις εξελίξεις. Το αποδεικνύουν οι διακρίσεις τους, οι πρωτότυπες ιδέες τους, η βιώσιμη υλοποίηση αυτών των ιδεών. Ακόμη, σε κάποιες περιπτώσεις, το επιτυχημένο άνοιγμα σε ξένες αγορές ή το επενδυτικό ενδιαφέρον που εκδηλώνεται για τα εγχειρήματά τους.

Οι 20 ομάδες που αναδείχτηκαν στη διοργάνωση του 2017 είναι μια έμπρακτη καταφατική απάντηση στο -κάπως μοιρολατρικό- ερώτημα αν ”υπάρχει ελπίδα σε αυτό τον τόπο”. Υπάρχει, και την εκφράζουν μέλη της νέας γενιάς που συνδυάζουν τη γνώση με την άγνοια κινδύνου. Το κίνητρο της προσφοράς στην κοινωνία με το υγιές ”επιχειρείν”. Έχουν τις αντοχές -ας πούμε, ”να καίγονται” επί ώρες πίσω από μια οθόνη-, το πείσμα -να βαδίζουν από “beta” σε “beta” προς την ολοκλήρωση-, το συνεργατικό πνεύμα που απογειώνει ένα εγχείρημα.

Οι συμμετέχοντες στην περυσινή διοργάνωση συνεχίζουν να εξελίσσονται και να κατακτούν κορυφές: Πριν από λίγες μέρες, η Advantis, που ξεχώρισε στο Generation N για την πρωτοποριακή εφαρμογή της, το Brainance, το οποίο βοηθά στην ακριβέστερη ανάγνωση μιας μαγνητικής τομογραφίας, κατέκτησε το τρίτο βραβειο ανάμεσα σε 170 ευρωπαϊκές εταιρείες που συμμετείχαν σε μεγάλο ψηφιακό διαγωνισμό υγείας. Ο Πάνος Τριανταφύλλου, ασημένιος παραολυμπιονίκης της ξιφασκίας με αμαξίδιο, διακρίθηκε πρόσφατα και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ξιφασκίας με Αμαξίδιο, συμμετέχοντας στην ομάδα που κατέκτησε την 4η θέση στο ομαδικό της σπάθης ανδρών. Οι Μάνος και Νικόλας Σμυρλάκης, βλέπουν τα εξαιρετικά λικέρ της εταιρείας τους, Finest Roots, να σερβίρονται στα καλύτερα bar του κόσμου.

Όμως, η επόμενη Generation N ετοιμάζεται ήδη να βγει στο προσκήνιο με δημιουργικά project. Δυναμικοί, φιλόδοξοι και οραματιστές, με ηλικία από 18 έως 35 ετών, θέτουν υποψηφιότητα για την τελική εικοσάδα στο www.nissangenerationn.gr. Αν ανήκετε σε αυτή την ομάδα, όχι μόνο τύποις αλλά και ουσιαστικά, αν νιώθετε δηλαδή ότι ετοιμάζετε κάτι μεγάλο που αξίζει να πάρει θέση στο βατήρα, δηλώστε συμμετοχή και διεκδικήστε το!

Για φέτος, οι 10 από τις 20 ομάδες θα βραβευτούν με ένα αυτοκίνητο της Nissan για ένα χρόνο, προκειμένου να κινηθούν πιο αποτελεσματικά για την κατάκτηση των φιλόδοξων στόχων τους.