ΔΙΕΘΝΕΣ
16/04/2018 17:13 EEST | Updated 16/04/2018 17:46 EEST

H συγκλονιστική μαρτυρία της Μάσα από τη Συρία. «Αναπνέαμε το αίμα αντί για αέρα»

Η Masa είναι μόλις επτά ετών, σε τίποτα όμως δεν θυμίζει τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας της. Κι αυτό γιατί τα παιδικά της χρόνια δεν συνδέονται με τα παιχνίδια και την ανεμελιά όπως θα έπρεπε, αλλά με τις αμέτρητες ένοπλες επιθέσεις, την αγωνία και τη φρίκη του πολέμου. Η επτάχρονη Masa είναι ένα από τα παιδιά της Συρίας που άθελα τους έγιναν διάσημα σε ολόκληρο τον κόσμο αφού φωτογραφήθηκαν την ώρα που δέχονταν τις πρώτες βοήθειες μετά την επίθεση που σημειώθηκε στη Ντούμα στις 7 Απριλίου.

Η συγκινητική μαρτυρία του παιδιού μεταδίδεται από το BBC. «Είναι η ιστορία της Μasa, που επέζησε από την ύποπτη για χημικά επίθεση στη Συρία και εξιστορεί όσα βίωσε με τα δικά της λόγια», αναφέρει το κείμενο που συνοδεύει το βίντεο με τα λόγια του κοριτσιού.

«Μιλώντας την Κυριακή με τη μητέρα της στο πλευρό της, περιέγραψε πως εκείνη και η οικογένειά της κρύβονταν σε ένα υπόγειο όταν έπεσε ένα “βαρέλι”».

«Βρισκόμασταν στη Ντούμα σε ένα υπόγειο κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού. Ξαφνικά έριξαν ένα βαρέλι, το οποίο όμως δεν εξερράγη. Έκανε όμως έναν εκκωφαντικό ήχο. Μας φωνάζανε “ανεβείτε πάνω, γρήγορα πάνω, γρήγορα”. Ανεβήκαμε στον τελευταίο όροφο και έπεσα κάτω. Δεν μπορούσα να αντέξω. Η μητέρα μου έλεγε στον θείο μου: “Η κόρη μου, η κόρη μου, η κόρη μου”. Ο θείος μου ήρθε και με πήρε. Μου έφερε ένα βρεγμένο ρούχο και με πήγε πάνω. Το ιατρείο ήταν στο τέλος του τούνελ. Ήρθαν τρεις γιατροί. Ένας μετέφερε εμένα και ο άλλος την αδερφή μου και τρέχανε. Μας πήγανε στο πρώτο ιατρείο, μας ξάπλωσαν στο έδαφος και μας έριχναν νερό και μετά μας μια έκαναν μια ένεση. Όταν πέσαμε για ύπνο τα αεροπλάνα έριξαν βόμβες και μας σκέπασε η σκόνη. Ξανακατεβήκαμε στο υπόγειο και είδαμε να μεταφέρουν νεκρούς. Αντί για αέρα, αναπνέαμε την οσμή του αίματος…».

Sponsored Post